Temizlik her alanda çok önemli bir faktör. Ancak hastanelerin kapısından içeriye girildiği zaman ise temizlik daha fazla göze çarpan bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle pandemi döneminde en az sağlık çalışanları kadar temzlik personeli de canlarını hiçe sayarak görevlerini ifa etti. Gece gündüz demeden, hatta evlerine bile gitmeden, hatta günlerce  aile bireylerini görmeden çalışmak zorunda kalan temizlik personeli takdiri hakediyor. 


İşte bu zorlu ve insan sağlığı açısından çok önemli bir yer kaplayan mesleğin ayrıntılarını  Isparta'nın çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında temizlik işlerinden sorumlu yöneticilik yapan Mehmet Akol ile konuştuk. Bu zor ve meşakkatli işini yaklaşık 20 yıldır sürdüren, çalışma hayatında bir çok başarı belgesi bulunan Mehmet Akol hali hazırda Isparta Şehir Hastanesi Temizlik işleri Proje Müdürü olarak görevini aktif devam ettiriyor. 


Temizliğin, insan sağlığı için olmazsa olmazlardan biri olduğuna değinen Mehmet Akol, bu işin detay isteyen yorucu bir çalışma alanı olduğunu belirterek, "Yaklaşık 20 yıldır değişik kurumlarda yönetici olarak görevimi ifa ediyorum. Bu çalışma alanı zor ve pasifize edilecek  herhangi bir yanı yok. Bu nedenle 7 / 24 çaelışma esasına dayalı bir meslek grubumuz var" dedi.


Kurumlarda insan sirkülasyonunun bir hayli fazla olduğuna işaret eden Mehmet Akol, "Bu nedenle yaptığımız iş daha fazla efor istiyor. Çünkü insan sağlığını tehdit edecek en ufak bir faktöre fırsat verilmemesi gerekiyor. Çalıştığım tüm kamu kurumlarında, birimimizde çalışan personel arkadaşlarımızın ilk olarak temizliğin insan için vazgeçilmez çok önemli bir faktör olduğunu anlatarak, yapılan işin ehemniyetinin farkında olmalarını sağlıyoruz. Özellikle hastanelerde bu durumun daha fazla hassasiyet ve ciddiyet gerektiğini adepte etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 


Gece veya göndüz fark etmez her an temizlin yapılması gerektiğine işaret eden Mehmet Akol, "İn sağlığını tehdit edecek herhpangi bir durumun cereyan etmemesi için sıkı bir çalışma politikası izliyoruz" dedi. Temizlikte çok küçük bir problemin dahi cereyan etmemesi için çaba sarfettiklerini aktaran Akol, "Tüm çabamız insanların daha temiz ve hijyenik bir ortamda hizmet alabilmelerini sağlamak. 20 yıldır da bu görevimi çalıştığım ekip arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde yürütmeye çalışıyorum" dedi.

Isparta’da Cami İmam Hatibi saldırıya uğradı Isparta’da Cami İmam Hatibi saldırıya uğradı


Özellikle pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını, evlerine dahi doğru düzgün gitmeden hastanede kalarak görevlerini ifa etmeye çalıştıklarını belirten Akol, "Pandemi döneminde temizlik personeli arkadaşlarımızda canını hiçe sayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Sağlığımızı tehlikeye atarak yinede görevimizin başında durduk. İnsanlar için daha temiz bir ortam sağlama adına gece ve gündüz demeden çalıştık" diyerek yapılan iyin ehemniyetine dikkat çekti. HABER: Ertuğrul ENGİN