Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Başkan Yardımcısı Nimet Özkaya Sevim ve Kurul Üyeleri Dilek Ertürk, Mehmet Emin Genç, Ünal Sade ve Zennure Ber, bir dizi inceleme ve toplantı için Isparta'da bulunarak Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında TİHEK heyeti, insan hakları kurullarının faaliyetleri hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Vali Baruş ile görüştü. Heyet, TİHEK'in yürüttüğü çalışmalar, insan hakları ihlalleri ve eşitlik konularında yapılan çalışmaları paylaşarak fikir alışverişinde bulundu.

Vali Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TİHEK Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Ziyaretin önemini vurgulayan Baruş, insan hakları ve eşitlik konularının Türkiye'deki önemini ve değerini vurgulayarak, TİHEK'in çalışmalarının bu alanda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Kesecek İnek Neredeyse Kalmadı Kesecek İnek Neredeyse Kalmadı

Bu ziyaret, TİHEK'in yerel düzeydeki yetkililerle işbirliğini güçlendirmek ve insan hakları konularında bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla yapılan önemli bir adımdır. TİHEK'in insan hakları ve eşitlik konularında yapıcı çalışmalarına devam etmesi ve benzer ziyaretlerin artması, Türkiye'de insan haklarının daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.