TikTok ve Universal Music Group Arasındaki Telif Anlaşmazlığı: Yüz Binlerce Şarkı Kaldırıldı!

Dünyaca ünlü kısa video paylaşım platformu TikTok'ta büyük bir telif anlaşmazlığı yaşandı. Universal Music Group (UMG) ile TikTok arasında lisanslama koşulları konusunda anlaşma sağlanamadı, bu nedenle platform üzerindeki tüm müzik kataloğu kaldırılma kararı alındı.

31 Ocak'ta sona eren UMG ve TikTok arasındaki lisans anlaşması yenilenemedi ve platform üzerindeki milyonlarca video, Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles, Drake, ABBA, QUEEN, Justin Bieber gibi UMG'ye bağlı ünlü sanatçılara ait şarkılarla birlikte etkilendi.

Artık TikTok kullanıcıları, UMG şirketine ait şarkılara "resmi" olarak erişemeyecekler. Anlaşmazlık sonucunda, 1 Şubat itibarıyla UMG'ye ait şarkılar TikTok platformundan kaldırıldı. Bu durum, platformdaki kullanıcıların videolarında UMG şirketine ait şarkıları kullanmaları durumunda telif hakkı ihlali uyarısı alacakları anlamına geliyor.

UMG'ye bağlı sanatçıların şarkılarını içeren videoların, telif hakkı uyarıları nedeniyle yayından kaldırılması gerekecek. Bu durum, TikTok kullanıcılarının çektikleri videoların etkilenebileceği anlamına geliyor. Platform, anlaşmazlığın çözülmesi için yeni bir lisans anlaşması yapılıncaya kadar UMG şirketine ait şarkıları kullanıcılarına sunamayacak.

Ispartalı Şehidimiz İçin Anma Programı Yapılacak Ispartalı Şehidimiz İçin Anma Programı Yapılacak

Haber Merkezi