Güldane Yiğit Vefat Etti Güldane Yiğit Vefat Etti

Zorunlu Trafik Sigortasının primleri her geçen ay artıyor. Buna rağmen otomobillerdeki fiyat artışından dolayı kasko yaptıranlar arttı.
Trafik sigortası yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da kendilerine zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere bağlı olarak sizin adınıza ödüyor. Isparta’da sigorta şirketi işleten Sefa Arı, geçen yıla göre sigorta fiyatlarında 4 katı artış oldu dedi. Sigorta prim fiyatlarının artmasına rağmen mecburi olduğu için trafik sigortası talebinde herhangi bir azalma olmadığını belirterek, en düşük sigorta primlerini şöyle anlattı; “Sigortaya her ay 150 lira ile 200 lira arasında bir artış geliyor. Bu artışın sigorta firmaları ile alakası yoktur. Sigorta fiyatları geçen yıla göre tam 4 kat artış göstermiştir. Geçen yıl en düşük sigorta prim fiyatları bin liranın altında iken bu yıl en düşük sigorta fiyatı şuan 2 bin 650 lira civarındadır” ifadelerini kullandı.
KASKO YAPTIRANLAR ARTTI
Trafik sigortası fiyatları zamlanırken aynı şekilde kasko prim fiyatları da artış gösterdi. Kasko yaptırması zorunlu olmazken kasko yaptıranlarda azalma yerine tam tersi arış oldu. Sürücüler 500 bin veya daha üstü fiyatı olan araçlarının  kazada veya ufak bir bir şey gelmesinden dolayı endişelendiği için kasko fiyatlarında artış gözlemlendi. Bu yüzden vatandaş kaskoya ödenen paraya bakmıyor. Sigorta işletmecisi Arı; “Şuan genç bir araç ortalama olarak çok pahalı, aynı şekilde aracın tamir masrafları da baya artmış durumda. Bu yüzden vatandaşlar kasko için giden paraya acımayıp 500 bin TL lik aracına full kasko yaparak aracını ve kendisini güvence altına almaya çalışıyor. Çünkü araçlar herhangi bir hasarda ciddi miktarda değer kaybediyor” ifadelerini kullandı.