Bilim, evrenin sırlarını anlamamızı sağlayan eşsiz bir pencere. Ancak bu pencerenin arkasındaki manzarayı tam anlamıyla görebilmek için doğru eğitimi almak şart. İşte bu yüzden Isparta Doğa Koleji'nin Proje Danışmanı  Lokman Kaplan, TÜBİTAK, Erasmus ve E-twinning projeleri hakkında öğretmenlerle bilgi paylaşımında bulundu.

Isparta ''Orta Gelir Tuzağı'' içerisinde yer alıyor Isparta ''Orta Gelir Tuzağı'' içerisinde yer alıyor

Lokman Kaplan şöyle devam etti;

Eğitimde başarı, sınav sonuçlarından ibaret değil. Yaşamda başarının anahtarı, sorgulamak, denemek, yanılmak ve öğrenmektir. Bu yüzden proje tabanlı öğrenme, deneyler ve laboratuvar çalışmaları öğrencilere sadece bilgi değil, aynı zamanda problem çözme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerileri kazandırır.

Sınavda elde edilen başarı, emeğin ve azmin meyvesidir; fakat yaşamda başarı, bilimin rehberliğinde, deneyimlerle şekillenen bir yolculuktur. Bu yolculuğun her aşamasında, öğrencilerimizi bekleyen deneyler, projeler ve laboratuvar çalışmaları onlara gerçek dünyanın nasıl işlediğini öğretir.

Özgün ve deneysel yaklaşımlar, bilimin sadece kitaplarda kalmadığını, gerçekte nasıl işlediğini gösterir.

Isparta Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Kamil Tamtürk okulun Proje Danışmanı Lokman Kaplan’a etkileyici sunumu ve önemli paylaşımları için teşekkür etti.