Seçim çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural,  mahalle buluşmaları programı dahilinde Karaağaç Mahallesindeydi.  Sermet Mahallesi sakinlerinin de katıldığı buluşma toplantısında Tural, coşkuyla karşılandı. Kalabalıklar eşliğinde salona giren Tural’a ilgi büyüktü.  İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli güçlü bir aday ve meclisle 31 Martta Isparta’nın İyi Belediyecilikle buluşacağını belirterek “Bizim Meclis üyelerimiz Şampiyonlar Ligi gibi, ama asla zenginler ligi değil. 31 Martta Ahmet Başkanımızla Isparta İyi Belediyecilikle buluşacak” dedi.  Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız ve Sermet Mahallesi Muhtarı Bekir Küçüktütüncü Başkan Adayı Tural’a başarılar diledi          

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BELEDİYE OLARAK

ARACI OLACAĞIZ HAKKINIZ KORUNACAK

Karaağaç Mahallesinin sorunlarını çok iyi bildiklerini kaydeden İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, kentsel dönüşüme vurgu yaptı.  Tural “Karaağaç mahallesinde şu ana kadar kentsel dönüşüm örneği hep müteahhitle ev sahibi arasında yapılan anlaşmayla gerçekleşti. Ama biz buna kentsel dönüşüm demiyoruz. Biz göreve geldiğimizde mahalle bazlı kentsel dönüşüm yaparak bütüncül bir yaklaşımla konuyu ele alacağız.   Bakın Ispartamız birinci derece deprem kuşağında yapı stoku bakımdan özellikle eski mahallelerdeki yapılar depreme dayanıksız.  Mutlaka binaların dönüştürülmesi veya sağlamlaştırılması gerekiyor. Isparta’da bugüne kadar daha riskli alan ilan edilen yer yok. Onun için bu konulara öncelikle vereceğiz. Biz göreve geldiğimizde vatandaşla müteahhit arasında arabulucu olacağız. Değerleme yaparken de arsayı ayrı arsa üzerindeki evi ayrı değerlendireceğiz. 2-3 katlı evlerin de hakkını koruyarak  kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi. 

İKİ MAHALLEYE SOSYAL TESİS SÖZÜ

Karaağaç ve  Sermet Mahallesine çok amaçlı sosyal tesisi sözü veren Tural “ Burada şu anda mahalle buluşması yaptığımız yer sosyal tesis var. Ama kullanışlı değil. Sadece düğün salonu ihtiyacına yanıt veriyor. Biz göreve geldiğimizde yapacağımız ilk işlerden biri karaağaç mahallesine çok amaçlı bir sosyal tesis yapmak olacak.  Bizim yapacağımız sosyal tesiste üstte düğün salonu olacak. Ama burayı biz işletmeciye vermeyeceğiz.  Düğün salonunu belediye işletecek. Yine bu tesislerde  öğrencilerimiz için ders çalışma alanları, mini kafeler, kadınlarımız için mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Hatta psikolog diyetisyen avukatların olacağı bu tesislerde dönüşümlü olarak danışmanlık hizmeti verilecek” dedi.

STADYUM ALANI HALKIN

KULLANIMINA SUNULACAK

Yeni bir stadyum yaparak  mevcut stadyum alanında altı otopark büyük bir meydan park yapacaklarını kaydeden Tural “Hemen yanı başınızda artık şehir merkezinde kalmış trafik yoğunluğunu kaldırmayan bir stadyum var. Evet biz yeni bir stadyum yapacağımızı söyledik. Hemen birileri çıktı Derenin batısı Işıkkent’in güneyinde mezarlık alanı yanında stadyum yapacağını söyledi. İyi de seçime beş kala mı bu aklına geldi? 5 yıldır neden yamadın.  Ayrıca biz stadyumu buraya değil Aliköy tarafında alana yapacağız. Ispartamıza ve Ispartasporumuza yakışan bu stadyumu yaptıktan sonra, Spor Bakanlığına burayı tahsis edeceğiz. Mevcut stadyumu da halkımızın kullanıma açarak burada büyük bir meydan ve otopark alanı açarak hem şehir trafiğini rahatlatacağız hem de şehrin merkezinde büyük bir park alanı oluşumunu sağlayacağız” dedi.

GÜL PARK DEDİLER

YÜRÜYÜŞ PARKURU YAPTILAR

Başlangıçta Gülpark olarak sunulan Tren Garı bölgesinin, Millet Bahçesi adıyla bugün yürüyüş parkuruna çevrildiğini belirten Tural “ Evet hemen yanı başınızda tren garının bulunduğu millet bahçesi diye aslında yürüyüş parkuru yaptıkları ve bunu da şehircilik bakanına şaşaa ile açtırdıkları yer var.  62 hektarlık  bu alanda  hatırlayın ne demişlerdi. Isparta’ya Gülpark yapacağız . Burada gül müzesi olacak, dünyadaki tüm gül çeşitlerinin olduğu bahçe olacak , gül  ürünleri satış merkezi, konaklama tesisleri ve spa merkezi olacak Isparta ekonomisine dev katkı sağlayacak demişlerdi. Sonra burayı turizm alanı ilan ettiler. Kültür Bakanlığına tahsis ettiler.  Projeye kaynak için Batı Akdeniz Kalkınma ajansından 2011 tarihinde 7 milyon TL hibe desteğini onaylandı. Bu projeyle  yerli ve yabancı turist çekilecek,  bundan da esnafımız faydalanacaktı. Ancak daha sonra bu projeden vazgeçilerek SDÜ içinde gül vadisi projesi adıyla kaydırıldı. Fakat burası yanlış bir tercih olduğu için yapılamadı. Sonra ne oldu mevcut belediye başkanı Isparta için çok önemli bu alanı  TOKİ kanalıyla yaparak,  millet bahçesi adı altında çay bahçesi ve yürüyüş yoluna çevirdi. Ben burada takdiri siz hemşehrilerime bırakıyorum” dedi. 

Özel Okullara 65 Milyon Lira Para Cezası Özel Okullara 65 Milyon Lira Para Cezası

KARAAĞAÇ PAZARI

ASLA KALDIRILMAYACAK

Karaağaç Pazarının asla kaldırılmayacağını dile getiren Tural “Zaman zaman bu Pazar kaldırılacak diye duyuyoruz. Biz göreve geldiğimizde tarihi karaağaç pazarını mutlaka koruyacağız. Bu pazarı asla kaldırmayacağız. Çünkü burası Isparta’nın bir değerini kültürünü yaşatıyor. Burası eski bir mahalle. Tabi yıllar önce yapılmış altyapı var.  Asfalt yenilenmesi bekleyen yollar var. Tabi asfalttan önce altyapıya mutlaka girilmesi lazım. Ardından asfaltlama çalışmaları yapılacak. Bir de yıllardı yolun ortasında kalmış kullanılmayan tren rayını, hemzemin geçidi kaldırarak trafik akışının hızlanmasını sağlayacağız” dedi.        

Haber Merkezi