volkan bozkır

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, önceki gün kendisinin de katılımıyla gerçekleşen AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Yunan ve Rum vekillerin, Kıbrıs üzerinden Türkiye ’yi hedef alan haksız eleştirilerine sert çıktı.

Toplantının ardından Brüksel ’de Akşam Gazetesi'ne konuşan Bakan Bozkır, “Rum Kesimi, Kıbrıs ’ın tamamı üzerinde hak iddia eden haksız bir anlayışla AB gündemini sürekli işgal ediyor. AB, şımarık çocuk Rum Kesimi ’ne artık ‘Dur ’ demeli” diye konuştu.

Bakan Bozkır, Türkiye ’nin stratejik konumu, enerji koridoru özellikleriyle AB için vazgeçilmez bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye üzerinden geçecek olan TANAP Projesi de AB ’nin listesinde öncelikli konular arasında. AB ile Türkiye arasında daha önce işletilen ‘quartet ’ (dörtlü mekanizma) yapısını yeniden kuruyoruz. Bu mekanizmanın Türkiye tarafında AB Bakanı olarak deneme bonusu ben ve Dışişleri Bakanımız olacak. Diğer iki ayağı ise AB Yüksek Temsilcisi Magherini ve Genişlemeden Sorumlu Komiser Hahn tamamlayacak. Bu sistemle AB süreci hızlanacak. İfade özgürlüğü konusunda hazırlıkları süren yeni paket, AB ’de büyük heyecan yarattı. Yeni paket Başbakanımız tarafından ocakta açıklanacak."