AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çorum'da, Sungurlu'nun il olmasına yönelik taleplere, ''Yaparız ya ne demek, ondan kolay ne var'' dediğini belirterek, ''Sorumluluk diye bir şey yok. Çünkü sırtında yumurta küfesi yok. Bol bol veriyor. Bekara karı boşamak kolaydır. İktidar olamayacağını zaten biliyor. Bildiği için de bol bol atıyor'' dedi.
Erdoğan, partisince Kartal'da düzenlenen mitingdeki konuşmasında, bugün Ümraniye ve Ataşehir'de çok coşkulu miting yapıldığını, şimdi Kartal'da çok muhteşem bir mitingi gerçekleştireceklerini ve ilçe mitingi değil, adeta büyük bir vilayet mitingi yaptıklarını söyledi.
Bu hareketin başlangıcında milletin olduğunu, rotalarını milletin çizdiğini ve yola öyle çıktıklarını belirten Erdoğan, 14 Ağustos 2001'de kurulan partinin millet tarafından 3 Kasım 2002'de yüzde 34 oy ve yüzde 65 parlamento çoğunluğu ile iktidara getirildiğini anlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:
''O zaman yüzde 10 barajı vardı ama bu barajları yıkarak bizi iktidara getirdiniz. Şimdi Bay Kemal diyor ki, 'ben bu barajları kaldıracağım veya indireceğim.' Samimiyetinden değil. Ya böyle bir talep var ya, acaba buradan da bir şeyler alır mıyım diye söylüyor. Çünkü kendisinin de Grup Başkanvekili olduğu veya CHP yönetiminde olduğu dönemlerde bu zaten gündeme geldi. Gündeme geldiği zaman Sayın Baykal ve avanesi o zaman bu işe hiç yanaşmadılar. Olumlu değildiler. Şimdi Bay Kemal nerede bir talep olsa hemen 'yaparız, ne demek öderiz. Ne istiyorsun? Sungurlu il mi olsun? Verdim gitti. Çorum Spor süper lige mi çıksın, hemen çıkardım anında.' Çorum'da 'Sungurlu il olsun' demişler, 'yaparız ya ne demek, ondan kolay ne var.' Sorumluluk diye bir şey yok. Çünkü sırtında yumurta küfesi yok. Bol bol veriyor. Bekara karı boşamak kolaydır. İktidar olamayacağını zaten biliyor. Bildiği için de bol bol atıyor.''

-''İKTİDAR GİBİ BİR DERDİ YOK ZATEN''-

Bunun Nasrettin Hoca'nın göle maya çalmasına benzediğini ifade eden Erdoğan, ''Soruyorlar hocam bu gölde ayran olur mu? Hoca'nın verdiği cevap 'ya tutarsa.' Şimdi Bay Kemal de öyle veriyor, veriyor, veriyor ya tutarsa. Çünkü iktidar olmak gibi bir derdi yok zaten. Onun tek derdi var; CHP içinde acaba konumumu nasıl korurum'' diye konuştu.
Eğer AK Parti birinci parti olmazsa genel başkanlığı bırakacağına dair sözünü hatırlatan Erdoğan, ''Böyle bir endişeniz var mı? Öyleyse Allah'ın izniyle biz açık ara birinci partiyiz evelallah ama sen olamazsan bırakmaya var mısın? Bahçeli olamazsa bırakmaya var mıyız? Bahçeli cevap vermiyor zaten çünkü onun durumu belli. Kılıçdaroğlu ne diyor? Eyüpsultan'dan çıkmış, olur ya oradan da bir şey gelebilir, soruyorlar verdiği cevap şu; kimin oyu azalırsa o istifa etsin. Ya dünyanın neresinde böyle bir mantık olur'' dedi.
Kılıçdaroğlu'nun iktidar hesabı olmadığını, çünkü yüzde 40'ı, yüzde 50'yi konuşmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Neyi konuşuyor? 20.9 ile aldı ya şimdi 21'in üzerine ben ne katarım. Bu hesap ne hesabı biliyor musunuz? CHP'nin içindeki yerini sağlamlaştırma. Hesap bu. Bay Kemal sen yüzde 40'ın, 50'nin hesabını yap. Hesap uzmanısın ya. Hesap uzmanı olduğuna göre bunu yap, bunu tuttur ama bak biz hesap uzmanı değiliz, siyasetçiyiz. Siyaseti de iyi biliriz. Evelallah senden iyi biliriz. Eğer inanıyorsan, güveniyorsan, dürüstsen bu millet sizi artık sırtında fazla taşımasın. Çünkü benim milletimin yalancılarla uğraşacak fazla vakti yok. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. İnanın bunun mumu yatsıya kadar değil, yarım saatte sönüyor.''

-''YÖK'Ü REFORME EDECEĞİZ''-

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında YÖK'ü kaldıracağını söylediğini ancak 30 dakika sonra bedelli askerlikle ilgili soru sorulduğunda, ''Bedelli askerlikten gelecek parayı YÖK'e aktaracağım'' dediğini hatırlatarak, ''Hani YÖK'ü kaldırıyordun. Kalkan şeye para aktarılır mı? Bir başka televizyon programında da diyor ki, 'bu Başbakan Anayasa nedir bilmiyor.' YÖK'ün Anayasa ile ilgili olduğunu da bilmiyor. Biz Anayasa ile ilgili neler yaptığımızı ortaya koyduk ve 26 maddelik paketi parlamentodan çıkartıp milletimize taşıdık ve gümbür gümbür yüzde 58 ile milletim sana ders verdi ama dersi almadın'' dedi.
''Bizim YÖK'ü kaldırmak gibi bir vaadimiz yok ama YÖK'ü reforme etmek gibi bir vaadimiz var. Onun çalışmalarını da yapıyoruz. YÖK'ü reforme edeceğiz'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Şu andaki gibi bir YÖK değil, daha farklı. İnşallah bu reformu yaptığımız zaman üniversite noktasında oturalım masaya anlaşabilirsek senle anlaşalım, onu yapalım ama sen anlaşılabilir adam değilsin. Niye seçim meydanlarında söylediğin sözlerden hiçbirini tutmadın? Referandumda çıktı meydanda 'başörtüyü ben hallederim' dedi. Sonra ne oldu? 12 Eylül akşamı 'hadi' dedim, 'iş bitti şu anda ben hazırım, hazırsan hemen yarın Meclise bunu götürelim' dedim. Hemen U dönüşü. Artık bunun U dönüşlerine alıştık. Şimdi S dönüşlerine başladı. Ne yazık ki bazı başörtülü kardeşlerim bile bunun yalanlarına uyarak çıkıp bazı televizyon kanallarında methiyeler düzüyorlar.
Bu iş öyle bir değerdir ki, bu yaşanır konuşulmaz, Buna nasıl güveniyorsunuz, nasıl inanıyorsunuz da bir pazarlığa adeta bununla giriyorsunuz. Kardeşlerim kaçtı, işte gittiler çarşaflı kardeşlerime, aldattılar, kandırdılar, CHP rozeti taktılar. Ondan sonra da gittiler Mersin'de çarşaflı kardeşlerimizi otobüsten aşağı indirdiler. Ya niye rahatsız oluyorsunuz? Bırakın herkes nasıl giyiyorsa giyinsin. Yeter ki bu toplumun ahlak değerlerine, genel ahlak kurallarına ters olmasın. Buna bakalım. Şöyle giymiş böyle giymiş. Bırakın, nasıl giyiyorsa öyle giysin. Karışma bu işe ama bunlar rahat durabiliyor mu? Rahat duramıyorlar. Niye? Bunlar rahatsızlar. Genlerinde var. Ne yaparlarsa yapsınlar 12 Haziran'da bunlara sandıkta gerekli dersi vermeye hazır mıyız? Onun için gece gündüz çalışmaya var mıyız? Komşu komşu dolaşmaya var mıyız? Unutmayın 12 gün kaldı. Çok çalışacağız. Evelallah demokrasinin bir gereği olarak sandıkta bunlara gerekli dersi vereceğiz.''

-EĞİTİM YATIRIMLARI-

Başbakan Erdoğan, eğitim yatırımlarını anlatırken, 163 bin derslik yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini birinci sıraya taşıdıklarını söyledi.
Öğrencilere verdikleri eğitim desteklerini de anlatan Erdoğan, ''Bay Kemal 600 lira verecekmiş. İnanıyor musunuz? Akıl hocası diyor ki, 'ya zaten sen iktidar olamayacaksın, Erdoğan ne diyorsa sen iki kat vereceğim diye söyle, bu işi götür veya iki anahtar salla.' Geçmişte söylüyorlardı, 'bir araba bir konut.' Konutlar, arabalar geldi mi'' diye konuştu.
Şimdi yeni bir dönemin başlayacağını artık okullardan kara tahtayı kaldırarak yerine akıllı tahtayı getireceklerini belirten Erdoğan, ayrıca öğrencilere birer elektronik kitap dağıtacaklarını söyledi.
Erdoğan, dört yılda bütün okulların bilgisayar donanımlı akıllı tahtalara kavuşacağını belirtti.