İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nın sanıklarından zahmetli Albay İbrahim Sezer'in evinde bulunmuş yer aldığı öne sürülen sayısal verilerde açık saçık sahneler arazi almış yer aldığı sebebi öne sürülerek insanoğlu yıla büyüklüğünde dam istemiyle yargılanan 5 maznun dirlik aklanma sonucu verildi. 

Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya, tutuklanmadan sanıklar Albay İbrahim Sezer, Astsubay Yiğit Ali Adlığ ve avukatları katıldı. Sanıklar Binbaşı Zeki Mesten, Binbaşı Fırat Güner ve Astsubay Adnan Yılmaz ise duruşmaya katılmadı. 

Mahkeme hakimi, ehlihibre tutanağının dosyaya sunulduğunu rapora geçirdi. Raporda, suça bahis sayısal verilere 'ekleme, serpme' yapıldığına konusunda şüphelerin bulunmuş yer aldığı kaydedildi. 

Bilirkişi tutanağına cebin beyanda kâin Sezer'in avukatı Mahir Işıkay, İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'na mecbur Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' sonucu verdiğini belirterek, şunları söyledi:

'Bilirkişi raporunda detaylı yerine belirtildiği üzere sayısal veride arazi düz 9 görüntünün benzeri programdan yapıldığı tayin edilmiştir. Değişik sanıkların oluşturduğu tez edilen bu 9 görüntünün benzeri programdan yapılması beklenen değildir. Bu da görüntülerin emniyetçe oluşturulduğunu göstermektedir.'

Duruşmada sonuç lafı sorulan tutuklanmadan sanık İbrahim Sezer de '4 senedir bu yargılamanın düzen bulunduğunu söyledik. Bizi yargılayan mahkemenin başkanı Metin Özçelik ve soruşturmayı işleyen ekibin başındaki çirkin müdürü Nazmi Ardıç şu an teşekkül suçundan soruşturulmaktadır. Beraatımı arzu ederim' dedi. 

Diğer maznun Yiğit Ali Adlığ ise yanlışlık tarihinde mesleğe yıpranmamış başladığını anlatım ederek, 'Yargılamanın esasen bu güne düzen bulunduğunu söylüyorduk. Kumpas yer aldığı ortaya çıktı. Benim üzere yargılanan sağlam çılgın komutanım, kıygın olmuştur. Bir bölümü ordudan, adaptasyon problemi yer aldığı belirtilerek, bırakmak durumunda kalmıştır. Mağduriyetimin sona ermesini ve beraatımı arzu ederim' diyerek konuştu.

Duruşmaya sonuç verdiğini açıklanan murafaa hakimi Gülden Filiz Tüysüz, sanıklar emekli Albay İbrahim Sezer, Binbaşı Zeki Mesten, Binbaşı Fırat Güner, Astsubay Yiğit Ali Adlığ ve Astsubay Adnan Yılmaz'ın üstlerine ertelenmiş suçlardan beraatlerine değişmeyen verdi. 

Hakim Tüysüz, soruşturma evresinde usulüne makul yerine taharri yapmayan ve tutamak toplamayan ilgililer dirlik gereğinin yapılması amacıyla aklanma kararının benzeri örneğini Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetti. 

 Davanın geçmişi 

İstanbul'daki Askeri Casusluk davası sanıklarından emekli Albay İbrahim Sezer'in evinde 3 Ağustos 2010 tarihinde, anket evresinde meydana getirilen aramalarda çeşitli sayısal verilere ulaşılmıştı. 

Dijital verilerin içinde açık saçık görüntülerin arazi almış yer aldığı iddiası üzerine Sezer'in de aralarında bulunduğu 5 çeri hakkında, ayrı benzeri temel numarası üstünden ülkü açılmıştı. 

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı eliyle hazırlanmakta olan iddianamede, Sezer'in de aralarında bulunmuş yer aldığı 5 askerin 'Çocukların kullanıldığı açık saçık yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek' ile 'Şiddet kullanarak, hayvanlarla, cansız âdem bedeni ile mecbur açık saçık neşriyat istihsal etmek ve satmak' suçlarından beşer yıla büyüklüğünde hapisle cezalandırılmaları istenmişti. 

Kaynak: AA