24 TV'te yayınlanan "Başbakan Özel" programında Davutoğlu; Moderatör Seda Selek, 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtlıyor.. "Tarih genel olarak gri bir alandır. Bembeyaz meleklerden oluşan bir alan yok, simsiyah alanlardan oluşan bir karanlık da yok. Yaşanmış olan şey yaşanmıştır. Onu saklamaya veya gizlemeye gerek yok"

"Önemli olan acıları karşılıklı paylaşmaktır. Diasporanın bir bölümü nefret dili oluşturarak buradan besleniyor. 1. Dünya Savaşı'nda öldürülen müslümanların acıları unutuluyor. Balkanlarda öldürülen insanlar unutuluyor. Hocalı Katliamı unutuluyor ve tüm bunlar unutularak Ermeni meselesinin düzeltilmesi bekleniyor. Diasporayı takdir etmek mümkün değil. "

"Konuşursanız tuzak, taziye yayınlasanız yetersiz... Acıları paylaşalım diyoruz, sizin acılarınız unutulsun bizimkiler hatırlansın istiyorlar. Böyle bir anlayışla mesafe almak mümkün değil."

"Arşivlerimiz dünyaya açık, benimle göz mesafesinden konuşan herkesle muhatap olmaya hazırım." Ermeni Patrikhanesi'ndeki anma törenine bakan düzeyinde bir katılım planlıyoruz "Bugün Suriye'de bir tehcir olayları yaşanıyor."

"Suriye rejimi Müslümanları katlettiği için yaptıkları göz ardı ediliyor. Başka bir yönetim olsaydı yerine bu kadar kalamazdı"

"Yarın başımıza bir şey gelirse hepimiz bu coğrafyada birbirmizin yüzüne bakacağız"

"Esad'ın da ailesinin de İsrail'e hiç bir zaman zararı olmadı"

"Bir el azınlık rejiminin Suriye'de devamı isteniyor"

"İki yıldır Türkiye'de demokrasi yok diyenlerin amacı Müslüman dünyaya demokrasiyle buluşamazsınız deyip onurlu bir yaşam kurmamız istenmemesidir" DEVAM EDECEK..