CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Kastamonu ’da yaptığı ve CHP ’de kendisine yönelik disiplin sürecinin başlatılmasına neden olacağı iddia olunan sözlere ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Güler şu şekilde konuştu; “Sözlerim yeni değildir. Sözlerimin, iktidara giden yolun taktik değil ilkesel politikadan geçtiğini ve CHP ’nin cemaat yapılanmasına kalkan olmaktan uzak durması gerektiğini bir kez daha ilandan ibaret olduğunu kamuoyuna saygılarımla duyururum”

Güler, “Söz konusu haber, konferansımın sunuş konuşmasından değil, soru-yanıt bölümünden sözlerle ilgilidir. Konuşmanın kapsamı farklı olmakla birlikte, haberde çarpıtma yoktur. Sözlerim ‘yeni ’ olmadığı gibi, AKP kaynaklarının ileri sürdüğü üzere bir ‘itiraf ’ da değildir. Türk siyasi yaşamında cemaat sorunu, yaklaşık on yıldan bu yana önemli bir başlıktır. Hem bu gerçeği hem de CHP ’nin bu yapıyla hiçbir işbirliği ve ittifaka giremeyeceği görüşümü, daha önce PM ’de ve çeşitli yazı ile konuşmalarımda dile getirmiştim” ifadesini kullandı.

Güler ’in sözlerini, “kabul edilemez” bulan CHP yönetiminin, Güler hakkında disiplin sürecini başlatabileceği ifade ediliyor. Kulislerde dosyanın bu hafta içinde yapılacak MYK toplantısında ya da 23 Aralık tarihli PM toplantısında ele alınabileceği belirtiliyor.

Birgül Ayman Güler: 30 Mart'ta Cemaat'le ittifak yapıldı İZLE