Hakim Mustafa Başer, hem yetkisini aşarak tutukluları boşaltma etmeye çalıştı bununla birlikte nedeni öne sürülerek şaşırttı: Karakterleri ve aktöresel halleri dolayısıyla tutukluluğun devamı gerekmez.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu marifetiyle tedarik gayeli açığa tahsil edilen İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in, verdiği boşaltma kararının gerekçesine hususiyet tarihinde olamaz türden ifadeler yazdığı ortaya çıktı. Yazdığı gerekçeyle tutuklularla çılgın andıran birlikteliği bulunduğu güneş yüzüne sâdır Başer, boşaltma eylemek istediği tutuklular için, kararın satır aralarına 'delil durumu, şüphelilerin çakılı ikametgah sahibi olması ve maddesel durumları' kadar sebeplerin birlikte aynı de 'karakterleri ve aktöresel halleri ile karı bağları' maddelerini sıraladı. 'Verdiği kararla yasaları değil, Pensilvanya'nın emirini uyguladı' yorumu meydana getirilen baskın Başer boşaltma sonucundaki gerekçelerle kendisini ele verdi. Başer boşaltma sonucunda tutuklu şüphelilerin karakterine, ahlakına, karı bağlarına kefil oldu!

YOK HÜKMÜNDEDİR

Başer'in hesabına tayin edilen bilge Erdoğan Şimşek, boşaltma amacıyla namevcut hükmündedir sonucu verdi.

Yakın dostu kadar yazdı

Klasik boşaltma gerekçelerinde tanıdık 'Şüphelilerin meslekleri ve toplumsal durumları, malvarlıkları, çakılı ikametgahlarının bulunması' kadar maddelere ek namına fakat aynı kişiyi ince senelerdir yakından tanıdıkları olan birinin bileceği ferdî niteliklerini de ekledi. Kararda şu ifadelere de arazi verildi:

AHLAKLARINI BİLİYORMUŞ!

'Şüphelilerin karakterleri ve aktöresel durumları, kadar nedenlerden âlem tutukluluğun devamını gerektirir esbap görülmemiştir.' Hukukçular aynı hâkimin şüphelinin dobra aktöre sahibi karakterli bulunduğunu bilmesi amacıyla tanıması gerektiği görüşünü savundular.

Kaynak: Akşam

Kaynak: sabah.com