Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi kabil yaptırılan 36 mt. boyundaki arabalı vapur vapur feribotların suya indirilmesi törenle gerçekleştirildi.

Yütek Gemi İnşa yükleniciliğinde, Medyılmaz Gemi San. AŞ. aracılığıyla meydana getirilen feribotlar Karakaya Gölü'nde kullanılmak kabil yapıldı. 100 geçici ve 30 anahtar kapasiteli bulunan feribotlar çevreci feribot olma niteliği taşıyor. Feribotların imalatında su canlılarına kötülük vermeyen hususi boya sistemi kullanıldı. Feribotlarda antrparantez mânialı yurttaşlar kabil mânialı asansörü ve tuvaletleri bulunuyor.

Feribotların suya inmiş olduğu törene; Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Malatya milletvekilleri, Malatya Valisi ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı da katıldı.

Törende Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet thermalid çakır; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürü, Mehmet Kırdağlı'ya, feribotun inşasını oluşturan Yütek Gemi İnşa Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tekin'e ve Medyılmaz AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Beyazay'a katkılarından dünya onurluk verdi.

Kaynak: sabah.com