CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP, bereketsiz bir iktidardır. Kendini, yandaşını, cebini düşünen bir iktidardır. Halkı düşünmez'' dedi.
Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde konuştu.
Miting öncesi yaşanan yoğun yağışa değinerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin kendi mitinglerinde şemsiye, yağmurluk dağıttığını, valilerin plakalarını kapadığını, yandaş iş yerlerinin çalışanları miting alanına getirdiğini ve devlet mitingi yaptığını ancak kendilerinin halkın mitingini gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Batum'dan Hopa'ya geçtiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey, 'Hopa'ya eşkıya indi' dedi. Hopa'ya gittim eşkıyaları göreyim diye bir baktım hepsi güzel insanlar, hepsi yiğit insanlar, hepsi yurtsever, hepsi barışçı, hepsi özgürlüğü seven insanlar'' dedi. Kılıçdaroğlu, ''Hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz, hiç kimseyi dışlamıyoruz, her yurttaşı başımızın üstünde taşıyoruz'' diye konuştu.
Ankara'nın Kurtuluş Savaşı'nın yönetildiği önemli bir şehir olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ''Çocukluğumuzda 'Ankara, Ankara güzel Ankara, seni görmek ister her bahtı kara' diye şarkı söylerdik. O güzel Ankara'yı yaptılar mı? 17 yıldır metroyu bitiremediler, şimdi de Ulaştırma Bakanlığına verdiler, onlar yapacak'' dedi. Ulus'tan Kızılay'a kadar Ankara'nın kan kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, esnafın, KOBİ'lerin kendisine güvenmesini istedi. Kılıçdaroğlu, Ankara'yı yolsuzluklardan arındırarak onurlu bir devletin onurlu bir başkenti yapacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Bütün CHP'li belediyeleri toplasanız bir Kayseri Büyükşehir Belediyesi etmez'' şeklindeki sözlerini anımsatarak, ''Allah için doğruyu söylemiş. Ben Kayseri Belediyesinde çalışan birisinin rüşvet topladığını, topladığı defteri kendi el yazısı ile kimden ne kadar rüşvet toplamış gönderdim Başbakan'a. Erdoğan baktı ve cevap verdi, 'Rüşvet defterini aldım, altında rüşvet toplayanın imzası yok' diyor. Adım gibi eminim imzası olsa diyecek vallahi 'Parmak izi yok'. Parmak izi olsa 'imza sahte' diyecek. Siz hiç bu kadar açık yolsuzluğa kılıf arayan bir başka ülkenin başbakanını gördünüz mü?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, ''Bütün CHP'li belediyeler toplasak onların yaptığını zaten yapamayız. Çünkü o işi yapabilmek için insanın ar damarının çatlaması lazım, tıpkı (ÖSYM Başkanı) Ali Demir gibi'' diye konuştu.
CHP iktidarında gençlerin rahat bir nefes alacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, YÖK'ü kaldıracaklarını, üniversite yönetiminde gençlere söz hakkı vereceklerini, askerlik süresini 15 aydan önce 9, sonra da 6 aya indireceklerini, en geç iki yıl içerisinde yurtsuz gencin kalmayacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, askerlik süresinin kısaltılmasına ''ülke savunması'' gerekçesiyle karşı çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey senin oğlun, artı damadın böyle 21 gün askerlik yapacaklar, Burdur'da, vali gözetiminde. Peki hiç aklına geldi mi hiç memleketi kim savunacak? Gelmedi. Şimdi söylüyorum, Recep Bey sen hiç meraklanma, sen yan gelip yat, bu ülke savunulacak konuma gelirse biz 9 ay değil, 19 ay askerlik yaparız'' görüşünü dile getirdi.
''12 Haziran'da ampulü söndüreceğiz'' diye konuşan Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey'in ezberini, kimyasını ben bozdum, ağzını o bozdu. Şifresini çözdüm, şimdi itirafa başladı'' dedi.
Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin getirdiğini, Aile Sigortası ile çocukların okullara aç gitmeyeceğini belirterek ''(Cepçi Recep değil, halkçı Kemal'i istiyoruz) diyorlar, eyvallah'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin üniversite sınavlarında ''şifre'' ile çocukların geleceği ile oynadığını savunarak, ailelerden sandık başında AK Parti'ye ''ders vermelerini'' istedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasete ''çocuğuna gemicik vaat ederek'' girdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, kendisinin ise halkın çocuğuna gelecek vadettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Sadece ve sadece halka hizmet edeceğim, halk zenginleşecek, benim için yandaş yok sadece ve sadece vatandaş var'' dedi.
Kılıçdaroğlu, ''Halkın iktidarında size milli gelir artışından pay vereceğim üstelik bunu ilk dört ayda yapacağım. İlk dört ayda yapmazsam hem başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım'' diye konuştu.
Taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mevcut işçilerin işten çıkarılarak yeni işçiler alınacağı ve onların kadroya geçirileceği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirterek ''Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız, herkese iş herkese aş vereceğiz'' görüşünü ifade etti.,
CHP iktidarında ''faizlerin yükseleceği ve geçmişe dönüleceği'' iddialarının da doğru olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun da gerçeği yansıtmadığını belirtti ve ''Şantaj ve tehditle iktidarlarını korumak istiyorlar. Korku imparatorluğunu yeneceğiz. AKP'nin gövdesini bütün Türkiye'de silkeliyorum, dallarını silkelemek size ait'' dedi.
Kılıçdaroğlu, ''AKP, bereketsiz bir iktidardır. Kendini, yandaşını, cebini düşünen bir iktidardır. Halkı düşünmez. Halkı düşünse bu kadar işsizlik olur mu, yurt dışından ithal kurbanlık koyun gelir mi, angus gelir mi, şifreli sınav yapar mı, demokrasi, özgürlük, parasız eğitim isteyen iki çocuğumuzu 14 ay hapiste tutar mı? siz parasız eğitim istiyor musunuz? Recep Bey'e çağrı yapıyorum, onun savcısına, onun hakimine çağrı yapıyorum, biz de parasız eğitim istiyoruz. Gel, hepimizi tutukla gücün varsa'' şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya tekrar davet ettiğini ancak kendisinden korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, kendisinden korkan birinin başbakan olamayacağını ifade etti.
AK Parti iktidarını ''Telekulak hükümeti'' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, ''siz nereye kaçarsınız kaçın, halkın iktidarında sizi yakalayıp hesabını soracağım'' dedi.