Sınırda nöbet tutarken cinnet getirdiği belirtilen Piyade Onbaşı Umut Aslan, dün İstanbul Pendik ’te düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dumankaya Camii ’nde yakınları ile çok sayıda askerin katıldığı törende Musa Aslan ile Fatma Aslan oğulları için gözyaşı döktü.

Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı ’nda toprağa verilen ve cep telefonuna gelen “ayrılık” mesajı üzerine cinnet getirdiği açıklanan Aslan ’ın yakın arkadaşı Tufan Tektaş, iddiaları reddetti. “Umut, eski arkadaşım. aynı mahallede oturuyoz. Neşeli bir yapısı vardı. Cinnet getirecek bir yapıya sahip değildi” diyerek olaydan önce konuştuklarını da anlatan Tektaş, şunları söyledi: “Telefonla aradı. ‘Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz ’ dedi. Sesi gayet sakindi. Diğer arkadaşları da aramış; ‘Nasılsınız? ’ diye. Sürekli arardı. Olaydan sonra biz Umut ’un telefonunu aradık. Bir asker çıktı, bize ‘Umut neşe kaynağımızdı. Böyle bir şey yaptığına inanmıyoruz. Onunla nöbete gitmek için herkes can atardı ’ dedi. Kız arkadaşı yoktu, olsa bize söylerdi.”

Olaydan sonra Aslan ’ın bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabına girdiğini de kaydeden Tektaş, “Sayfasına girdim. Sevgilisi olduğu ileri sürülen D.Ö. ile konuştum. Bu kız, Umut ’un son konuştuğu kişi. Kızın hiçbir şeyden haberi yoktu” bilgisini verdi. Aslan ’ın yakınları ise soruları yanıtsız bıraktı.