Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da iki gün sürecek temaslarına, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret ederek başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nın iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade ederek "Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir" dedi. Başbakan Davutoğlu ise Papulyas'ın bu sözlerine "Her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip" karşılığını verdi.

Basına kapalı gerçekleyen görüşmenin ardından Davutoğlu, aynı bölgede bulunan Başbakanlık binasına yürüyerek geçti. Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da hazır bulundu.

Söz konusu toplantıların, iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilediğini söyleyen Papulyas "Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu da "Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip" karşılığını verdi. Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak, Papulyas'ı Türkiye ’ye davet ettiğini belirterek, şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti.