Dolar 100 cent’e eşit ve $ işareti ile gösterilir. Şu ülkelerin temel para birimidir: Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Etyopya, Guayana, Jamaika, Liberya, Malaysia, Yeni Zelanda, Trinidad ve Tobago, garp Samoa, Hong Kong ve Singapur. Köken olarak 1517 de Almanya’da bastırılan ve adına Joachimstaler ismi verilen gümüş sikkelerden gelmektedir. 

2016 yılı için türlü kaynakları, finans gurularının yorumlarını takip ettiğimizde, genelde boğa sahası ön plana çıkıyor. Yani USD/TL kuru önümüzdeki yılda yükselişini sürdürebilir. özellikle, Fed`in faiz artırma sinyalleri güçlü dolar beklentisi yaratıyor. Bu halde sadece Türk Lirası karşısında değil, diğer gelişen kurlar üstünde de doların güçlü olmasını beklemek kaçınılmaz olacaktır. Dolar yorumları ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. http://www.dolaryorumlari.net/ 

Dolar/TL’de yükselişin sürmesi halinde yukarıda 3.09 ilk ciddi direnç bölgesi. Buranın kırılmasıyla üç.1050 ve 3.11’lerden aşılmakta zorlanılabilir. arka çekilmelerde ise 3.06 ve 3.05 bölgelerinin destek olarak çalışmasını bekliyoruz. 3.05 üzerinde kalındığı sürece kurda gevşemeler alış fırsatı sunabilir.