Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hükümet olarak, tüketici haklarının geliştirilmesi, tüketicilerin korunması ve bilinçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu bakımdan hem yasal düzenlemeleri devreye alıyor hem de yaptığımız yoğun denetimlerle tüketim güvenliğini her zaman had safhada tutmaya özen gösteriyoruz'' dedi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajda, gelişmiş ülkelerin kalkınmasında, üretim kadar tüketimin de belirleyici bir rol oynadığını belirten Erdoğan, birbirinden asla ayrılamayacak olan bu iki kavramın çağdaş ekonomilerin temelini oluşturduğunu ifade etti.
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Artan üretime bağlı olarak tüketimin hızla artması, bireylerin 'tüketici' adı altında yeni bir sıfatla anılmasına, 'tüketici hakları' gibi yeni bir hukukun doğmasına neden olmuştur.
     Hükümet olarak, tüketici haklarının geliştirilmesi, tüketicilerin korunması ve bilinçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu bakımdan hem yasal düzenlemeleri devreye alıyor hem de yaptığımız yoğun denetimlerle tüketim güvenliğini her zaman had safhada tutmaya özen gösteriyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye, gerekli altyapının oluşturulması, üretim kalitesinin yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi sayesinde önümüzdeki dönemde bilinçli tüketim konusunda çok daha ileri seviyelere ulaşacaktır.
     Bu düşüncelerle tüketici haklarının geliştirilmesi yönünde çaba harcayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bütün vatandaşlarımızın Dünya Tüketici Hakları Günü'nü kutluyorum.''