Nebati, GAP Tarımsal Araştırmalar Merkezinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi amacıyla hükümet adına muktezi emekleri hazırlamaya mücahede ettiklerini söyledi.

Bu sene alelhusus baharat yağışlarının alanda sansasyonel bulunduğunu anlatım fail Nebati, bundan dünya sulama amacıyla nahiye çiftçisinin aşkın canlılık gereksinimi duymadığını aktardı.

Nebati, sabık hafta çiftçilerin kendileriyle görüşerek problemlerini ilettiğini, bunun üzerinde ilişkin makamlarla görüşerek problemi nakız noktasında icraat yürüttüklerini anlattı.

Bu kapsamda çiftçilerin canlılık sorununu anlaşarak çözdüklerini nâkil Nebati, şöyleki konuştu:

'Burada meydana getirilen anlaşmalar 7 Haziran'a büyüklüğünde işlenmiş değildir, zira AK Parti bugüne büyüklüğünde geçirmiş bulunduğu seçimlerde vermiş bulunduğu lafları hesabına getiren ve bununla da halkın itimatını nail aynı parti, nedeniyle 7 Haziran'ndan bilahare birliklerimize ve çiftçilerimize karşı, tevzi şirketinden rastgele aynı aksi eda olmayacaktır. Ancak çiftçilerimizin de elektriği makul halde kullanımı alelhusus de zayi gümrüksüz oranında alıngan davranmalarını istiyoruz.  Bu sene dava dağılmış oldu, sürekli çözümlerin sağlanması amacıyla hem hükumetimizin hem firmanın bununla birlikte çiftçinin ehemmiyetli adımlar atması lazım. Çiftçilerimizin canlılık sorununu çözdük gökçe gökçe edebiyat da canlılık kesintisine gidilmeyecek bu mevzuda şirketimizin taahhüdü var. Ancak devir bugün icap arızalardan gerekse de çılgın yüklenmeler nedeniyle kesinti olacağına dayalı aynı beklentinin bulunduğu aşikar. Aşırı yüklenmelerin engellenmesi geçişsiz alelhusus maça saatlerde çiftçinin tamamının bilmiş bulunduğu halde muayyen aynı boşluk yapılacak ürüne kötülük vermeyecek, çiftçimizi de kaybetmeyecek aynı ılımlı yolla inşallah bu abece geçirmiş olacağız.'

Çiftçilerin borçlarını eğlenceli aynı halde ödemelerini talip Nebati, canlılık tevzi şirketinin de arızaları izale noktasında alıngan davranacağına inandığını kaydetti.

Nebati, çiftçinin şuurlu bir tarım uygulamasına gitmesinin hem müstahsil bununla birlikte talih amacıyla henüz hayır olacağını dile getirdi.

Tatarhöyük Sulama Birliği Başkanı Fevzi Karakeçili de probleminin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti anlatım ederek, problemin giderilmesini sağlamış bulunduğu amacıyla Nebati'ye teşekkürname etti.

Kaynak: AA