erdoğan öğretmen

'Artık 2 yıl hapis yatarım' dediği gün '10 dakikaya hazırlan gidiyorsun' denildi. Havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görünce 'İyi ki Türk'üm' dedi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; görev yaptığı Türkmenistan ’da 20 Mayıs 2014 ’te tutuklanan ve 2 yıl hapse mahkum edilen Hacı Hamdi Hamit Polat, serbest bırakılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a bir kez daha teşekkür etti.

Polat, tutuklanma nedenini, cezaevinde yaşadıklarını ve serbest bırakılma sürecini, Malatya merkez Ferhadiye Mahallesi ’ndeki evinde anlattı. Bir öğrenciyi dövdüğü cezaevine girdiğini belirten Polat, “Gerçekten tam olarak ne yaşandı bilmiyorum. Şu an bile anlamış değilim ama vurmadığım kesin, buna devletim de inandı. Gereken soruşturmalar yapıldı. İki defa yargı aşamasında aklandım. Üçüncü defa açıldı. Oradaki seviye nasıl bilmiyorum ama üçüncü aşamada hapse mahkûm oldum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yurda döneceğini duyunca buna inanamadığını anlatan Polat, “Bana 10 dakikada hazır ol dediler. Çok korktum. Sonra havalimanına götürüldüm. Allah ’ın çok büyük bir lütfu bu dedim. Hiç umudum kalmamıştı, ‘kesin iki sene yatacağım ’ diyordum ama çok büyük bir sürpriz oldu, Cumhurbaşkanımız aldı, getirdi. Allah ’a şükür, iyi ki Türk'üm” diye konuştu.