Hava sıcaklığının batı bölgelerde perşembe gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına yükselmesi bekleniyor.
 Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugün tüm yurtta sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülen yağışların yarın da ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Yağışların yarın İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Antalya, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde, Batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyreden hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalırken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Perşembe günü Akdeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bolu ve Bilecik çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı, Perşembe günü iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalırken, batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak. Hava sıcaklığı Cuma günü kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece daha artarak, batıda mevsim normalleri civarına yükselecek.


Cuma günü, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 

Rüzgar Çarşamba günü Marmara ve Kıyı Ege'de, Perşembe ve Cuma günü Batı Karadeniz Kıyıları, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.
 

Kuvvetli yağış, değişken hava sıcaklıkları ve kuvvetli rüzgarın neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.