Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ezber bozan planlarına bire benzeşim yenisini elan ekledi. 'Vergi vatandaşa abra olmaktan çıkarılacak. Vergi ile geçinen talih kat değildir' diyen Haydar Baş, 'Milli Ekonomi Modeli ile almanak geliri 100 bin teklik olandan ihsan almayacağız' dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Şirinevler'de esnaf ziyareti yaptı. Spor malzemeleri satan bire benzeşim mağazaya giren Haydar Baş esnafın şikayetlerini dinledi.BTP önderi Haydar Baş, 'Ürünleri dünya dışından Dolar ile alıyoruz. Dolar baş döndürücü yükseldi. Şu an tek kimesne benden alamıyor. Vergiler baş döndürücü yüksek. Ben şuanda vergiye çalışıyorum' diyen salon malikine tığ almanak geliri 100 bin liranın altında bulunan esnaftan ihsan alamayacağız karşılığını verdi.

Haydar Baş şunları söyledi: 'Bu sistemde esnafın kazanması beklenen değil. Geliri çakılı bulunan vatandaştan ihsan alıyorsun, vatandaşın cebinde mal kalmıyor. Ticaret mal ile olur. Biz bunun ayrılmış 100 bin liranın altında geliri olandan ihsan almayacağız. Onun ayrılmış esnaf bayındır olacak. Devlet efdal ocakçı olandan ihsan alacak. Kur farklarını da ortadan kaldıracağız. Milli mal ile bu işi yapacağız. Ticareti ulusal parayla yapamadığınız ayrılmış kazandığınızın topu topu düzey farkına gidiyor. Bundan bire benzeşim sene geçmiş dolar 1.80'di demincek 2.70 ’lerde. Bu farkı demincek esnaf ne karşılaşın. Onun ayrılmış sizin huzurunuz BTP iktidarında olacak. BTP çağında topluluğun rastgele kesimi rahatlayacak.'

'BUNLAR LOZAN'I SEVR İLE KARIŞTIRIYOR' 

Haydar Baş 5 bin teklik minimum ücret, veladet özne hanımlara 14 bin teklik veladet katkısı kabil Milli Ekonomi Modeli sabah akşam içtimai talih projeleri ayrılmış ‘kaynak nerede ’ sorusuna da bire benzeşim el elan karşılık verdi.

'Türkiye'nin kaynakları baş döndürücü amma bu insanoğlu idareyi bilemedikleri ayrılmış yahut iktidara gelebilmek ayrılmış vaatleri ecnebilere icra ettikleri ayrılmış millete bakım edemiyor' diyen BTP önderi Baş, 'Bana kaynağın ne niteleyerek soruyorlar. 3 katrilyon dolar aykırı kaynağımız mevcut ve bu madenleri yabancı firmalar işliyor. Geçen Lozan'da bunlar mevdu diyorlar. Bunu ki söylüyor dedim, erk çalışanları dediler. Tabi derler. Bütün bu şirketlere bu adamlar ortak. Ecnebi şirketlerle bu arada madenleri işleyip kârını alıyorlar bölüt da bu madenlerin işlenmesi Lozan ile yasaklandı diyorlar. Sanki Sevr'i anlatıyor. Sevr ayrımlı Lozan farklı” dedi.

Esnaf ziyareti esnasında koyu özen ile karşılaşan Haydar Baş gençlerden mevrut talepler ilişkin selfie çekti. 

Kaynak: IHA