Yeşim Ersoy - Antalya Hayvanat Bahçesi'ndeki koyun ve keçiler yavruladı. Ziyaretçiler, minik yavruların bulunduğu bölümlere daha fazla ilgi göstermeye başladı.
     Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez semtindeki hayvanat bahçesinde barındırılan dağ keçileri, Kamerun koyunları, Asya'ya özgü cüce keçiler, Ankara tiftik keçileri, anavatanı Hindistan olan Axis geyikleri ile merinos-sakız melezi koyunlar yavruladı. Annelerinden süt emen, büyüklerin yemliğinden onlarla birlikte yem yemeye çalışan veya geniş alanlarında özgürce koşturan minikler hem hayvanat bahçesi personelinin hem de ziyaretçilerin sevinç kaynağı oldu.
     Hayvanat Bahçesi'ndeki tek tırnaklı hayvanların bakıcılığını yapan Ahmet Öztürk, merinos-sakız melezi koyunların toplam 9 yavrusu olduğunu söyledi. Öztürk, bu koyunların ilkbahar ve sonbahara girerken olmak üzere yılda iki kez yavruladığını kaydetti.
     Hayvanat Bahçesi Müdürü Nilgün Şeber Kahraman, geniş bir alan üzerinde kurulu bulunan bahçedeki piknik ve dinlenme alanları ile hayvanların barındığı bölümlerde doğaya uygun materyallerle düzenlemeler yaparak yaklaşan yaza hazırlandıklarını söyledi.