Serkan Üstüner'in haberi...

7 Haziran seçimlerine tümen kendisine giriş sonucu düz HDP seçme çalışmalarına bidayet verdi.

Kamuoyunda en aşırı tartışılan konuların başlangıcında mevrut ‘HDP barajı bedii mi? Baraj altında mı kalır? ’ sorusu HDP yönetiminde de en aşırı başlangıç yorulan konu.

HDP ’nin yaptırdığı ve ya kişi icra ettiği anketlerde barajın altında gözükmesi HDP Genel Merkezi ’ni eksantrik aynı stratejiye yönlendirdi.

AVRUPA'DA YATIP KALKIYORLAR

Avrupa ’daki oy potansiyelinden feyizlenmek talip ve bu oylarla fakat barajı geçeceğinin planını özne Kürt açık oturum hareketi bununla ait disiplin aynı himmet hazırladı.

ALTAN TAN İSLAMCI KÜRTLERİN PEŞİNDE

Partinin başağırlık toplarından İslamcı gelenekten mevrut Altan Tan ’ı bu hafta 12 gündüz sürecek Avrupa  alan çalışmasına gönderdiler. Daha önceki de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk Avrupa ’da ortak nice temaslarda bulunmuştu. Parti, tanınırlığı bulunan ve oy oranını arttırması beklenen herkesi sahaya sürüyor.

ALEVİ OYLAR İÇİN TURGUT ÖKER ADAY YAPILMIŞTI

Avrupa ’daki İslamcı Kürt oylarını Altan Tan ’la domine geçirmek talip HDP, Avrupa ’daki alevi oyları üzere filhakika Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker ’i namzet yapmıştı. Geriye ulusçu oylar kalıyor filhakika onun da gideceği yegâne bulunak var.

EN FAZLA ALACAKLARI OY YİNE BARAJ ALTI                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      HDP aşırı seslilik görüntüsü altında herhangi ortak kesimden oy almanın peşinde. Yoksa barajı aşması kabil gözükmüyor. HDP tamamı planlarını Avrupa ’daki oylar üstünden yaptı. Türkiye ’deki maksimal oy payı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldıkları yüzdelik 9 ve 9.5 arası. Bu sebepten beden düşünce şu anda Avrupa ’da aynı üs kurdu ve tamamı planlarını bu oylar üstünden yaptı.

 

 

Kaynak: HABER7.COM