Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tüketicinin korunmasına ilişkin kanun tasarısı kapsamında kredi kartı yıllık aidatlarına ilişkin olarak, bankalara bir defaya mahsus olmak üzere ücret ödenmesi ve yıllık aidatın kaldırılmasını öngördüklerini bildirdi.

Tüketicinin korunmasına yönelik kanun çalışmaları hakkında bilgi veren Çağlayan, ayıplı mal ve hizmet tanımlarının oluşturularak imalatçı ve satıcının sorumluluk alanlarının belirleneceğine, ön ödemeli kampanyalarda tüketicilere ödedikleri bedel karşılığında yasal bir teminat verilmesinin zorunlu hale getirileceğine, kapıda satış yapan firmalara en az 50 bin YTL sermaye zorunluluğu konulacağını anlattı.

Çağlayan, “Kredi kartları yıllık aidat ücretine de düzenleme getiriliyor. Bu kanun tasarısı ile beraber bankalara bir defaya mahsus olmak üzere ücret ödenmesi ve yıllık aidatın kaldırılmasını öngörüyoruz” dedi.

Konut kredilerinde istenilen yerden sigorta yapılabileceğini ve böylece haksız rekabetin önleneceğini aktaran Çağlayan, “Banka kredi kullanan müşterisine "Sigortanı da ben yaparım" diyor. Vatandaş belki başka bir yerden daha iyi şartlarda sigorta imkanı bulacak. Ona bu kapıyı açacağız. Rekabet fiyatları da düşürecektir” diye konuştu.

Bakan Çağlayan, kredi kartı faizine ise müdahale etmeyi düşünmediklerini belirtti. Çağlayan “Sayın İyimaya, iyi niyetli bir yaklaşım sergiledi. Ancak biz faiz konusuna bir sınırlamayı müdahale olarak algılıyoruz. Dolayısıyla faiz konusunda bir üst sınır getirmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.


vatan