CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mazbatasını, CHP'den miletvekili seçilen avukat Mahmut Tanal aracılığıyla aldı.
Mahmut Tanal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in mazbatalarını almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına geldi.
Mazbataları İl Seçim Kurulu Başkanı Sabri Bayındır'dan alan Tanal, basın mensuplarının soruları üzerine, Kılıçdaroğlu'nun programının yoğunluğundan dolayı Ankara'da olduğunu, bu nedenle mazbatasını kendisinin aldığını belirterek, ''Bu tür soruları niçin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sormuyorsunuz?'' dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da mazbatasını aldı. Türkiye için güzel şeyler yapmayı umut ettiklerini belirten Toprak, ''Zor bir sürecin bizi beklediğini biliyorum ama biz bu konularda hazırlıklıyız. Benim daha önce de parlamento deneyimim vardı. Bu deneyimlerimi tekrar bu ülke için harcayacağım'' diye konuştu.
İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan CHP Milletvekili Aydın Ayaydın da, 24. dönem parlamentonun ülke için önemli hizmetler yapacağını ifade ederek, ''Bu hizmetlerde benim de payım olursa son derece mutlu olacağım'' dedi.
CHP milletvekili seçilen emekli imam İhsan Özkes de mazbatasını aldıktan sonra parlamentoda görev yapacağı için heyecan duyduğunu kaydetti. Parlamentoda görev yapmanın ağır bir sorumluluk olduğunu ifade eden Özkes, ''Millet bizi seçti umarım bunun gereğini yerine getiririz'' diye konuştu.
CHP milletvekili seçilen emekli savcı Ali Özgündüz de, bu seçimin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, ''Uzun süre Cumhuriyet savcılığı yaptım. İnşallah bundan sonra da parlamentoda insan hakları, yargı bağımsızlığı, demokrasi konusunda ülkemizin kalkınması, milletimizin mutluluğu için parlamenter olarak faaliyette bulunacağız. İnşallah orada da ülkeye faydalı oluruz'' diye konuştu.
Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet ettiği hatırlatılan Özgündüz, ''O zaman Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarının yargı yoluna kapalı olması dolayısıyla, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık iddiasıyla o zamanki adıyla Avrupa İnsan Hakları Komisyonu'na gitmiştim. Şimdi HSYK'nın sadece ihraç kararına karşı yargı yolu açıldı. Diğer kararlara ilişkin aynı şey devam ediyor. Ben bağımsız, tarafsız mahkeme önünde herkesin hak arama hürriyetini kullanmasından yanayım bu yönde yine mücadelemize devam edeceğiz. Yeni Anayasa yapılırken bu konuda da düşüncelerimizi söyleşeceğiz. İnşallah faydalı oluruz.''