MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine çekidüzen vermesini isteyerek, ''Çok hırçın olmaya, konuşmasını bilmeme haline, omuzu düşük yürümesine, milleti azarlamasına gerek yok. Şöyle bir kendine baksın, etrafına baksın, kendisine oy veren partilisine baksın, bir de onun ötesinde halkın arasına girsin AK Partili olmayan vatandaşın haline baksın. Ondan sonra Suriye'ye akıl versin. Ondan sonra Mısır'a akıl versin'' dedi.
Partisinin il başkanlığınca Kastamonu'da düzenlenen mitinge katılmak üzere kente gelen Bahçeli, Tosya ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyerek, vatandaşları selamladı. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'i makamında ziyaret eden Bahçeli, burada belediye hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Başkan Şahin'in ziyareti sonunda hediyeler verdiği Bahçeli, daha sonra Belediyenin de olduğu Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.
Bahçeli, 24'üncü dönem milletvekilliği genel seçimleri için yurt gezilerini sürdürdüklerini anımsatarak, bu çerçevede Tosya ilçesini de ziyaret ettiklerini, Tosya'nın, MHP'nin tarihi gelişiminde çok önemli yeri olduğunu, MHP'nin yaşadığı çok zor günlerde Tosyalı büyüklerin MHP'yi yalnız bırakmadığını söyledi.
Ülkeyi il il dolaştıklarını, halkla yüz yüze geldiklerini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
''Gördüğüm bir tek slogan oluşmuş, ortak bir görüş ortaya konmuş ama bu sessiz bir görüş. Kulağımıza doğru yaklaşıyor ve 'Bahçeli bizi kurtar' diyor. 'Hayatımızdan memnun değiliz' diyor ama bunu yüksek sesle söyleyemiyor, söylemek istemiyor. bir çekincesi olsa gerek. Ama ben inanıyorum ki 12 Haziranda sandığa gittiğinde o sessiz çoğunluk, bir siyasi patlama yaparak, iktidar değişikliğine vesile olacaktır.
9 yıla yakın bir süredir AK Parti ülkeyi yönetiyor. AK Parti, 2002-2007 seçimlerinde çok yüksek bir oy oranıyla TBMM'de 330 ve 341 aralığında milletvekili çıkartarak, tek başına iktidar olmuştur. Bu iktidarı, milletimiz çok kısa bir süre içerisinde milli görüş çizgisinde siyasi faaliyetlerini yürüten bir grup insanın 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde kurmuş olduğu siyasi partiye güvenerek onu tek başına iktidar yaptı. Bugünkü AK Parti, meclisteki bu çoğunluğu ile vatandaşa hangi sözü vermişse, seçim beyannamelerinde neyi vaat etmişse bunları gerçekleştirebilecek güce sahiptir.''
Toplumun sıkıntıda olduğunu savunan Bahçeli, toplumun gerilimde olduğunu bildirdi. Bahçeli, ''Kötü niyetli insanlar, bu gerilimi, bu öfkeyi istismar ederek, Allah muhafaza, Türkiye'nin Orta Doğu'daki komşularına baktığımızda, oradaki olayların benzerini yaşatmak için Türkiye'yi büyük risk altına atabilirler'' dedi.

-''SAYIN BAŞBAKAN, BİRAZ KENDİSİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİ''-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Başbakan, biraz kendisine çekidüzen vermeli. Çok hırçın olmaya, konuşmasını bilmeme haline, omuzu düşük yürümesine, milleti azarlamasına gerek yok. Şöyle bir kendine baksın, bir etrafına baksın, bir kendisine oy veren partilisine baksın, bir de onun ötesinde halkın arasına girsin AK Partili olmayan vatandaşın haline baksın. Ondan sonra Suriye'ye akıl versin. Ondan sonra Mısır'a akıl versin'' diye konuştu.
Ortadoğu'nun, Müslüman ülkelerin bulunduğu bir coğrafya olduğunu ama yıllardan beri bölgeyi diktatörlerin yönettiğini, Baas Partisi özentilerinin yönettiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Düşünün, bir ara 23 yıl Tunus'ta iktidar olan Tarık Bin Ali, 23 gün içinde gitti. Mısır'da 31 yıl diktatör olarak devlet başkanı olan Hüsnü Mübarek, sadece ve sadece Hürriyet Meydanı dedikleri bir meydanda halkın 18 gün toplanması sonrası istifa etmek durumunda kaldı. Yani 18 günde bombalar patlamadı. Halkla Mısır Emniyet güçleri, Silahlı Kuvvetleri arasında bir çatışma olmadı. İktidar taraftarlarıyla muhalefetler arasında bir kavga yaşanmadı. Bir meydanda 18 gün durdular, 31 yıllık iktidar devrildi. Şu an Yüce Divan'da yargılanıyor.
43 yıl Kaddafi iktidarı da bakın Libya'yı ne hale getirdiler. 25 bin insanımızın yani bizim insanımızın ekmek kapısı olan ve Libya'nın gelişmesine katkı sağlayan o insanlarımız ve müteahhitler şimdi çok büyük sıkıntı içerisindeler. Ama esas acıyı Libya halkı çekiyor. Orada aşiretlerle Kaddafi kuvvetleri arasında çatışma devam ediyor.
Burnumuzun dibinde Suriye'yi görüyorsunuz. Çok önemli gelişmeler var. Bir cuma namazı sonrası ortaya konan eylemlerle yaklaşık 100 kişi hayatını kaybediyor. Yani bu bölgede bir şeyler oluyor. Ama olurken Mısır'da halk iktidarı istemedi, yerine gelen halk olmadı. Kim oldu? Silahlı Kuvvetlerin konseyi oldu. Tunus'ta iktidarı yıkan halk, yerine gelen Tunus Silahlı Kuvvetlerinin mensupları. Yarın bir başka yerde de böyle. Ama bütün bunların olduğu bir Türkiye'de şimdi birileri kalkıyor, 'şunları şunları yapmazsanız Tunus'a ve Mısır'a benzersiniz, size kıyamet gününü gösteririm' diyor ve tehdit ediyor.''
Kadına yönelik şiddetin kontrol edilemez durumda olduğunu, bir kaç yıl içinde 300 kadının katledildiğini vurgulayan Bahçeli, ''Şimdi bütün bunların hepsi televizyonda seyrettiğiniz Recep Tayyip Erdoğan'ın ballandıra ballandıra anlattığı ve TOKİ aracılığıyla 100 tane, 120 tane temel atma töreni gerçekleriyle bir arada uyuşuyor mu uyuşmuyor mu? Takdir sizlerindir. Kararı siz vereceksiniz'' diye konuştu.

-''TERÖR, SİYASİ İKTİDARDAN TAVİZ ALIYOR''-

MHP Gelen Başkanı Bahçeli, iktidarın televizyonları, gazete sayfalarını acımasızca kullandığını, her türlü imkana sahip olduğunu belirterek, ''Ama şimdi söylüyorum, bunlara yine inanırsanız, bunlara yine oy verirseniz bu sizin tercihinizdir saygı duyarız. Ama üçüncü dönemde Türkiye'nin geldiği yerde hangi felaketlerle karşı karşıya kalınırsa inanıyorum ki bunun vebalı biraz da onları iktidara getirenlerin üzerinde olur.'' dedi.
Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Şimdi Türkiye'deki manzara şu bir terör, bir söz. Yani terör eylemi ortaya konuluyor, siyasi iktidardan taviz alınıyor. Kazanan terör. Siyasallaştıkça siyasallaşıyor. Ülkeyi demokratik özerklik, iki dilli hayat, konfederasyon ve federasyona sonra da bağımsız bir Kürdistan'a doğru götürüyor. Sayın Başbakan da verdiği tavizlerin üstünü örtmüş, İmralı ile görüştüğünü reddediyor. Bizi şerefsizlikle suçluyor. Sonra görüştüğünü söylüyor, şerefsizin kim olduğuna cevap vermiyor.
Aziz vatandaşlarım, memleket iyi yönetilmiyor, iyi gitmiyor. Allah muhafaza bin yıllık kardeş çatışmasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Kaos, kargaşa, kutuplaşma, kavga her şeyin yerini alıyor. İşte böyle bir dönemde hem AK Partiyi kurtarmak hem AK Partilileri kurtarmak hem de AK Partiden Türkiye'yi kurtarmak için önünüzde tarihi bir gün var. Bugün 12 Hazirandır. 12 Haziranı iyi değerlendirmenizi istiyorum. 12 Haziranda bu iktidarın 9 yıllık tahribatının önlenmesi lazım.
Seçim ülkeyi rahatlatır, seçim geleceğe umutla baktırır, acaba ne olacak diye öfkeyi biraz aşağı çeker. Gerilimi yumuşatır. Onun için milletimiz seçim gününe kadar çok dikkatli olmalı. Kırıcı olmamalı, saldırgan olmamalı, tabii size saldırınca siz de ona göre cevap verme ihtiyacı hissediyorsunuz. İşte bütün bunları dikkate aldığınız vakit bu iktidar üçüncü dönem ülkeyi yönetemez.''
Daha sonra ''Hilal Kart'' ile ilgili bilgi veren Bahçeli, ''Yoksulluk Cenabı Allah'ın takdiridir. Bugün yoksulsun yarın varlıklı olabilirsin. İşte öyleyse 'bugün budur' diyerek, bugünden alayını kucaklayan bir yönetimi, MHP size namus sözü olarak veriyor. Takdir sizindir'' dedi.
Bahçeli, konuşmasının sonunda partisinin Kastamonu milletvekili adaylarını tanıttı.