Cüneyt Ateş - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Başbakan, PKK başı ile bir oyuna girmiştir. Bu oyunun adı biraz taviz, biraz terör oyunudur. Biraz terör olduğu zaman Sayın Başbakan biraz taviz veriyor. O tavizi alan şımarıyor, cesaretleniyor, biraz daha terör diyor, biraz daha taviz alıyor'' dedi.
Bahçeli, Niğde Atatürk Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Konuşmasına milletvekili genel seçimlerinin sıkıntılı bir döneminde yapılacağını söyleyerek başlayan Bahçeli, bu dönemden milleti kazasız belasız çıkartabilmenin yolunun, hangi parti olursa olsun bulunması gerektiğini belirtti.
Bahçeli, ülkede kaos yaşanırsa, kardeş ayrılığı, kardeşler arasında kavgalar yaşanırsa siyasi partilerin olmasının bir anlamı kalmayacağını ifade ederek, ''Sayın Başbakan üçüncü dönem Türkiye'yi yönetebilecek bir psikolojiye sahip değildir. Kimyası bozulmuştur, ne konuştuğunu bilmemektedir. İktidar hırsı gözünü bürümüş ve her şeyi yapabilecek bir konuma kendisini getirmiştir. Şimdi çılgın projelerinin arkasında nasıl bir durum var onu daha iyi anlamaya gayret gösteriyoruz. Çünkü çıldırmış bir başbakan, çılgın projelerle milleti oyalıyor'' diye konuştu.
Ülkenin iyi yönetilmediğini savunan Bahçeli, terör örgütü PKK'nın da siyasallaşma sürecine sokulduğunu kaydetti.
Milli devlet, toprak bütünlüğü, üniter devlet ve bin yıllık kardeşliğin tehlike altında olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan, PKK başı ile bir oyuna girmiştir. Bu oyunun adı biraz taviz, biraz terör oyunudur. Biraz terör olduğu zaman Sayın Başbakan biraz taviz veriyor. O tavizi alan şımarıyor, cesaretleniyor, biraz daha terör diyor, biraz daha taviz alıyor. Netice itibariyle Türkiye'yi 12 Haziran'dan sonrası beraber hazırlayacakları bir anayasa ile bölünmeye götürebilecek bir döneme işaretini veriyor. Yani çıraklık dönemi gaflet, kalfalık dediği dönem delalet ama Allah muhafaza bu kafayla giderse ustalık dönemi ihanet olacaktır Sayın Başbakan'ın. Bu yüzden Sayın Başbakan gerçekten ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Sinir katsayısı artmıştır. Nerede ne söyleyeceğini bilemediği gibi Türkiye'yi kaosa, kargaşaya sürüklüyor.''
AK Parti'den Türkiye'nin kurtulması gerektiğini savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin sosyal ve ekonomik problemlerinden meydanlarda söz edemediğini ileri sürdü.

-''YİYENLER İLE YEMEYENLER ARASINDA KAVGA BAŞLAYABİLİR''-

MHP Lideri Bahçeli, şöyle konuştu:
''Bugün, Türkiye'yi değerlendirdiğimizde en önemli sorunun işsizlik olduğu görülüyor. Nitekim, bazı araştırmalar yapılıyor. Hele hele bazı sözleşmeli, yandaş aydınlar bu araştırmalar üzerinde son günlerde televizyonlarda yorumlar getiriyorlar. Her iktidar döneminde iktidar yandaşı olarak bilinenler 8 yıldan beri AKP'nin yandaşı olarak ona hizmet edenler çıkmışlar, seçime 11 gün kala araştırma sonuçlarını değerlendirirken 'Sonuç belli olmuştur, Adalet ve Kalkınma Partisi 3. defa iktidar olacaktır' diye edepsizce millet iradesini hiçe sayarak değerlendirmede bulunuyor. O zaman aziz vatandaşlarım biz seçimi niye yapıyoruz? Bu meydanları niye dolduruyoruz. Bunlara bir ders vermek lazımdır. Bu ders günü 12 Haziran olsa gerek.
Adalet ve Kalkınma Partisinin araştırma yaptırdığı şirketler aynı zamanda bir soru daha soruyorlar vatandaşa, 'Size göre ülkenin temel sorunu nelerdir?' Bir işsizlik, iki yoksulluk, üç yolsuzluk, dört asayişsizlik, beş terörde tırmanış. Şimdi bu ülkenin bu sorunları 9 yıldan bu yana çözülmeyip hala vatandaşların işsizliğinden, yoksulluğundan bahsediliyorsa bu televizyonlardaki besleme insanlar yüzde 40'ın üzerinde nasıl yorum yapıyorlar?''
Gerçeğin onların konuştuğu gibi olmadığını öne süren Bahçeli, en zengin ile en yoksul arasında kat kat fark olduğunu ifade etti. Batı Avrupa ülkelerinde farkın biraz artması halinde bile insanların sokaklara çıktığını anlatan Bahçeli, Türkiye'de insanların bu sebepten dolayı sokağa çıkmamalarının, Türkiye'de bir sorun olmadığı anlamına gelmediğini söyledi.
''AK Parti'nin yandaşlara, beslemelerine, hanedanlara rant sağladığını'' iddia eden Bahçeli, vatandaşların AK Parti'ye oy vererek milletvekili, bakan yaptığı kişilerin evlatlarına, daha sonra da kendi evlatlarının durumlarına bakmalarını istedi.
Bahçeli, ''AKP'nin Cumhuriyet Dönemi'nin Lale ve Sülale dönemini yaşadığını'' savunarak, daha önce arabası olmayan kişilerin şimdi ciplerle gezdiğini belirtti.
Devlet Bahçeli, AK Parti'nin üçüncü dönem iktidarında ''yiyenler ile yemeyenler arasında kavga başlayabileceğini'' belirterek, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'daki ayaklanmaların benzerlerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.
''Adalet ve Kalkınma Partisinin yandaşlarını ihya ettiğini'' ileri süren Bahçeli, ''Haksız kazançla çocuklarını ihya ediyor. Kimisi gemi filosu kuruyor, kimisi mısır ticareti yapıyor, kimisi yumurta patronu olmuş. Hepsi 16-24 yaş arasında ülke yöneticilerinin mutlu evlatları'' dedi. Bahçeli, aynı yaş grubundaki gençlerin ise akşama kadar işsizlikten kırıldığını ve hayatını sürdürdüğünü söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yaptığı çağrıyı eleştiren Bahçeli, ''Recep Tayyip Erdoğan Bey, Suriye'deki gelişmelere bakarak oradaki devlet başkanına, Amerika'nın tavsiyesiyle suflörlük yapar gibi, 'iktidardan çekil' diyeceği yerde, o şartları hazırlayan bir başbakan olarak 'gel sen bu seçimden çekil istersen'' dedi.
Partisinin seçim vaatlerinden de söz eden Bahçeli 700 bin gence iş bulacaklarını, asgari ücreti 825 TL'ye çıkaracaklarını söyledi. Bahçeli, aile sigortası, ilköğretim öğrencilerine 50'şer lira harçlık, engelli vatandaşlara maddi imkan, tarımsal girdilerde KDV ve ÖTV'nin kaldırılmasının yanı sıra muhtarların maaşlarını artıracaklarını anlattı.