Volkan Kaşık - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçime katılımın yüksek olmasının siyasi meşruiyetin sorgulanmasına engel olacağını belirterek, ''Türkiye'nin geleceğinde herkesin payı olmalıdır. Zira bu ülke hepimizindir, gidecek ve yaşayacak başka bir yerimiz yoktur'' dedi.
Bahçeli, memleketi Osmaniye'de, partisince Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hemşehrilerinin coşkusuna şahit olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Osmaniye'nin tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Bahçeli, ''Yarın yapılacak milletvekilliği genel seçimi öncesinde son olarak sizlerin huzurunuza çıkıyorum. Osmaniye, bizleri hiç yalnız bırakmadı. Osmaniye bizleri hiç yüzüstü düşürmedi. Osmaniyeli hemşehrilerim safımızdan hiç ayrılmadı. Kimi zaman Çukurova menekşesi oldunuz, her baktığımızda güzelliklerle tanıştınız, kimi zaman Ceyhan Nehri oldunuz yüreğimizi serinlettiniz, kimi zaman da Gavurdağı oldunuz heybetinizle güç verdiniz, destek oldunuz, ses verdiniz. Bir kez daha ses ver Osmaniye. Milliyetçi Hareketin iktidarına yol ver Osmaniye'' diye konuştu.
Bahçeli, Türkiye için kader ve karar anının geldiğini belirterek, ''Osmaniyeli hemşehrilerim için tarihi fırsat kapıya dayanmıştır. Yarın yapılacak milletvekilliği genel seçiminin ülkemize, milletimize, demokrasimize, Türk siyasetine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçim sonuçlarının barışa, istikrara, huzura ve refaha vesile olmasını temenni ediyorum'' dedi.
Yarın Türk milleti için milat olacağını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:
''İnşallah yarın sandık başına gideceksiniz ve Türkiye'nin önümüzdeki dört yılına yön verecek, istikamet çizecek bir siyasi partiye yetki vereceksiniz. Artık ülke sizin, tercih sizin; ülke sizin, karar sizin. Mühür elinizde ve ülkemizin geleceğini belirlemek sizin yetkinizde. 12 Haziran, siyasi tarihimizin en önemli seçimidir. 12 Haziran, ülkemizin bundan sonraki akıbetini belirleyecektir. Ya mutlu, huzurlu ve kardeşlik bağları güçlenmiş bir Türkiye seçeceksiniz ya da bölünmüş, kardeş kavgasına düşmüş, milli yeminlerini çiğnemiş bir Türkiye'ye kapı aralayacaksınız; ya Türk milletinin bir ve beraber olması için destek vereceksiniz ya da ayrışmış, birbirinden kopmuş, milli değerlerini uçuruma yuvarlamış bir millet yapısına. Dokunuşunuzla, iradenizle, tavrınızla, duruşunuzla her şeyi belirlemek sizin uhdenizde. Kötülüğü kovacak basiret sizde, ihaneti def edecek cesaret yüreğinizde, krizi yere çalacak güç elinizde, karanlığı aydınlatacak ışık gözlerinizde ve AKP'yi geldiği gibi gönderecek kudret sizde. Türkiye'nin mahkum olduğu çıkmazlardan düştüğü mahzenlerden çıkması size bağlı. Ümit sizsiniz, çare sizsiniz, sizin iradenizle çıkmış doğru kararlarınızla ülkemizin yanlışa, yozlaşmaya, yolsuzluklara, yabancılaşmaya, yasaklara ve yalana müstahak olmadığını sizler göstereceksiniz. İstismarı hak etmediğini sizler ortaya koyacaksınız. Bunun için yarınki seçim önemlidir, millet ve devlet bekası için vazgeçilmezdir. Bu nedenle her Osmaniyeli kardeşim mutlaka sandığa gitmeli, tercihini yapmalı ve Türkiye'ye sahip çıkmalıdır.''

-SEÇİME KATILIM-

Bahçeli, seçime katılımın yüksek olmasının siyasi meşruiyetin sorgulanmasına engel olacağını belirterek, ''Türkiye'nin geleceğinde herkesin payı olmalıdır. Zira bu ülke hepimizindir, gidecek ve yaşayacak başka bir yerimiz yoktur. Doğduğumuz yer de burasıdır, hak vaki olduğunda içine gireceğimiz topraklar da burasıdır. Vatanı bir başına bırakmayalım, garip, boynu bükük olmasına izin vermeyelim. Sandığa gidin, sandıkta yarınlarınız için tercihte bulunun, sandığa sahip çıkın, olabilecek adaletsizliklere, şaibelere fırsat vermeyin. AKP limanına demirli sandık hırsızlarına ve milli irade dolandırıcılarına göz açtırmayın. Sandık başına gittiğinizde Osmaniye'nin kim olduğunu gösterin ve Gavurdağlıların yiğitliğini, milli heyecanınını AKP iktidarına gösterin. Başbakan Erdoğan'ın tavizlerini, işbirlikçi tutumunu, kaba ve hoşgörüsüz tavrını karşılıksız bırakmayın. Bölünmüş Türkiye'nin hafriyat çalışmalarını yapan bu iktidar zihniyetine milletimizin cevabını açıkça verin'' diye konuştu.
AK Parti iktidarıyla birlikte ülkenin yangın yerine döndüğünü ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
''AKP iktidarının 'çok iyi şeyler olacak' diye başladığı, açılım adı verilen yıkım projesi, milletimizi etnik temelde ayrıştırmayı öngörmüştür. Analar ağlamasın diye yola çıkanlar, Türk milletini dağılmanın eşiğine kadar getirmiştir. Milletimize yönelik kimin nefreti varsa AKP'nin yanında saf tutmuştur. Aziz millet varlığından asırlardır üzerinizde oyun oynayarak sonuç almaya çalışanlar, AKP ile birlikte tekrar ümitlenmişlerdir. Haçlı seferleriyle bu topraklardan bizi çıkaramayan mihraklar, Başbakan'ın 'istikrar sürsün' sözüne umutlarını bağlamışlardır. İstanbul'un fethini yüzyıllardır hazmedemeyenler, Başbakan'ın 'hayaldi gerçek oldu' sözüyle harekete geçmişlerdir. Çanakkale'de milletimizin kutlu bağlılığını aşamayanlar, Başbakan'ın 'durmak yok yola devam' tekerlemesiyle yeniden yola çıkarmışlardır. Ecdadımızın canı pahasına 29 Ekim 1923'de kurduğu Cumhuriyeti içine sindiremeyenler, Başbakan'ın daha fazla özgürlük zırvasına bel bağlamışlardır. Türk milletinin Anadolu'yu yurt tutmasından rahatsızlık duyan emperyalist odaklar, Başbakan'ın 'ezberlerini bozuyoruz, tabularını yıkıyoruz' sözlerini kendilerine kaldıraç yapmışlardır. İşte sırf bunlardan dolayı yarınki seçimler hayati niteliktedir. Eğer AKP'li bir dört yıl daha geçerse Türkiye'nin ortadan ikiye yarılması ve Türk milletinin etnik alt kimlikler arasında tasnife tabi tutulması kaçınılmaz olacaktır. Polise tokat atan şerefsiz eller daha da şımaracaktır. Üniversite sınavlarında kopya rezaletine neden olanlar daha da küstahlaşacaktır. Habur rezaletlerine yenileri eklenecek, eşkıya, bir zaman sonra kahraman olarak sunulacaktır. Buna dur demek lazımdır.''
Bahçeli, Başbakan'ın bir tarafta ''tek bayrak'' dediğini, diğer tarafta ayrı bayrak özlemini çekenlere sinsice göz kırptığını ileri sürerek, ''Başbakan bir tarafta, 'tek vatan' diyerek, palavra atmakta, diğer tarafta vatanı bölmeye çalışan alçaklarla kol kola girmekte, 12 Haziran sonrası da kucaklaşmaya hazırlanmaktadır. İşte Başbakan bunlardır. Mehmetçik katillerini besleyen, Peşmerge reisine önce 'haddini aştı, sabrımızı taşırdı muhatabım değildir' diyen bu Başbakan, arkasından 'kardeşim, dostum' diyerek, sazlı sözlü eğlence toplantılarında yanak yanağa olan da yine aynı başbakandır' dedi.
Bahçeli, ''Peygamberimize hakaret eden densiz şahsın NATO Genel Sekreterliğine önce karşı çıkan bu başbakandır. Arkasından hiçbir şey olmamış gibi hakareti sineye çekerek atamaya onay veren de yine aynı başbakandır. Habur rezaletini önce 'güzel şeyler oluyor' diyerek öven bu başbakandır, arkasından milletin tepkileri karşısında, 'süreci sil baştan yaparız' diyen de aynı başbakandır. İmralı canisi ile görüşmeleri müzakere arayışlarını önce reddeden bu başbakandır, arkasından görüştüklerini yüzsüzce itiraf eden, kabul eden aynı başbakan. Şimdi de 12 Haziran sonrasında İmralı canisinin salıverilmesiyle ilgili iddiaları reddetmektedir ama gerçekler bir gün mutlaka gün ışığına çıkacak, o zaman da kaçacak delik arayacaktır'' diye konuştu.

-SANDIĞA GİDEN YOL-

Alandakilere ''şimdi size soruyor, yürekten cevabınızı bekliyorum'' diyen Bahçeli, ''Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak mısınız? Türk milletinin alınteriyle ve binbir fedakarlıkla kurduğu milli kuruluşlarına sahip çıkacak mısınız? 12 Haziran'da AKP iktidarına Osmaniye'de bir Osmanlı tokadı atacak mısınız? Sandığa gömecek misiniz? Bütün bunları yapmak için Milliyetçi Harekete evet diyecek misiniz? İktidar yapacak mısınız'' dedi.
Bahçeli, ''evet'' cevabını aldığı hemşehrilerine, ''Sizleri bu onurlu tercihinizden dolayı içtenlikle kutluyorum. Sağ olun var olun. Artık kader anı geldi, ülke sizin, karar sizin, ülke sizin tercih sizin. 13 Haziran sabahı Milliyetçi Hareketin iktidarında buluşmak üzere, hepinizi yüce Allah'a emanet ediyorum, sağ olun var olun. Ne mutlu Türküm diyene'' diye konuştu.