ö

HDP'nin sokak çağrısı ile başlayan Kobani eylemlerinde 40'a yakın insan ölmüş, çok sayıda kamu binası ve okul yakılmış, bankalar yağmalanmıştı. Kürtlerin Türkiye'yi yangın yerine çeviren bu eylemleri karşısında ülkücüler, sokağa çıkmamayı tercih etti. Bu tercihin sebebini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş açıkladı.

HDP'li Altan Tan'ın, olaylardan sonra partisinin tavrını eleştirirken, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tavrını övmesine ilişkin Türkeş, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e şunları söyledi;

"Altan Tan dahil hiçbirinin anlamadığı ve anlamaya da gayret etmediği başka bir şey var. 1984 Şemdinli Eruh olayından beri PKK ’nın belli bir bölgeyi Türkiye ’den ayırmak ve etnik ırk temelinde ayrı bir devlet kurma çabalarının herhangi bir safhasında Türk milliyetçileri ne zaman bunlarla bir mücadele yaptı ki? 30 senedir Türkiye ’nin baş ağrısıdır bu olay ve bir kere bile bizim müdahil olduğumuz bir olay gösteremezsiniz. 1984 ’ten bugüne biz; ülkücü ocakları, Türk milliyetçileri ve MHP hiçbir safhada bu Türkiye ’yi bölme girişimi karşısında kendimizi kolluk kuvveti yerine koymadık. Devletin polisi var, jandarması var, kolluk kuvvetleri var. Bu adli bir meseledir."