Başbakan, 'Sınırı aşan her adım yetki gaspıdır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği ikinci ameliyat sonrası ilk kez kameralar karşısına geçti. Başbakan Erdoğan, İstanbul Gençlik Kolları Olağan Kongresi'ne video konferası yöntemiyle katıldı...

Partisinin İstanbul İl Gençlik Kolları Genel Kurulu toplantısına katılan Erdoğan, 10 gün önce yaşanan MİT yargı krizi hakkında ilk kez konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN > > >

SINIRI AŞAN HER ADIM YETKİ GASPIDIR
Tayyip Erdoğan, 'AK Parti demokratiklşeşmenin lokomotifi olarak tarihi bir tutum sergiledi. Demokrasi de yasamanın yürütmenin yargının sınırları bellidir. Sınırları aşan her türlü davranış yetki gaspıdır. Gücünü milletten almayan ters istikamete bakan her girişim gayri meşrudur. Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz.' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

AK PARTİ ÇETELERİN PARTİSİ DEĞİLDİR
Bizim milletin huzurunda boynumuz kıldan incedir. Onun dışında hiç kimseye eyvallah demeyiz. Biz üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz. Diyoruz ki Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız.

9 yıl boyunca milletten aldığımız güçle yola devam ettik. 9 yıl boyunca kirli senaryoları deşifre ettik. Demokrasiye müdahale etme girişimlerini boşa çıkardık.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN >>>

Bugün Türkiye demokratikleşiyorsa, karanlık odaklarla amansız bir mücadele veriliyorsa bu tamamen Ak Parti iradesinin eseridir.

TBMM'NİN TASARRUFUNU FARKLI YERLERE ÇEKMESİNLER

Kimse elini ovuşturmasın. Açık söylüyorum; bu devletin kurumları arasında ne de bu milletin evlatları arasında bir çatışma yoktur ve olamaz. Bu ülkenin medyasını ve siyasetçilerini daha sağduyuya davet ediyorum. Kışkırtmaya yeltenenler mahçup olurlar.

TBMM'nin tasavvurunu yücelten, adımlarını farklı yerlere çekenler büyük utanç yaşarlar. Bizler kardeşlik ikliminin gleişmesinden yanayız. Hiç bir fitne girişimine fırsat vermeyiz. Alet olmayız. Kimse Ak Parti'yi sevenlerin gönüllerini kirletemez. Geçmişte yapılan hatalar sonrası milletimiz ağır fatura ödedi. O yüzden biz en büyük yatırımı gençlere yapıyoruz.

MODERN VE DİNDAR BİR GENÇLİKTEN BAHSEDİYORUM

Altını çiziyorum, modern ve dindar bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde dalı ebette bir sistemin aşkına, diyalektiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlikten bahsediyorum. Ben şu anda Abdi İpekçi'deki gençliği böyle bir gençlik olarak karşımda görüyorum.