zeybekci

Zeybekci, 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin, ekonomiyle ilgili bakanlıkların yapılanmaları ve sayılarına dair eleştirilerine cevap verdi.

Zeybekci, bir zamanlar 40 ’ın üzerinde olan bakanlık sayısının 36'dan 24'e düşürüldüğünü aktardı. Ekonomi, Gümrük Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ’nın bütün unsurlarının hemen hemen hepsinin aynı alan içinde görüldüğüne; birbirinden farklı olduğuna dikkat çekti.

Ekonomi Bakanlığı ’nın bünyesinde İthalat Genel Müdürlüğü, İhracat Genel Müdürlüğü, Yatırım ve Teşvik Genel Müdürlüğü, Serbest Bölgeler ve Dış Yatırımlar Genel Müdürlüğü ’nün bulunduğu yerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ’nın farklı olduğuna dikkat çeken Nihat Zeybekci,” Evet doğru. Evet doğruyu her zaman doğru diye söylemek zorundayız. Burada yeni bir çalışma yapılırsa, 4-5 bakanlık Hazine de bunun içine alınıp Maliye ve Hazine arasında, yeni bir koordinasyon yapılabilir. Hazinenin dış ekonomik ilişkilerle ilgili bölümü yeniden değerlendirilebilir. Bunların hepsi konuşulabilir. Bu 4-5 bakanlık, 2 bakanlığa indirilebilir. Buna da karar verecek olan siyasi iradedir. Ve mesela akıllı bir iş olmuş olur.” diye konuştu.