Dikkat ederseniz özellikle özel işletmelere ait olan ofislerin birkaç senede bir tasarımında ve düzeninde değişiklikler yaptığını görürsünüz. Bu tasarım ve düzen değişiklikleri hem müşteriye karşı yeni bir yüz taşımak hem de çalışanların psikolojisine olumlu etkilerde bulunmak içindir.

Söz konusu insan psikolojisi olanca ticari dünyanın bu önemli konudan geri durması beklenemezdi. Ticari dünyada yapılan araştırmalar göstermiştir ki belli aralıklarla ofislerde yapılan düzen ya da tasarım değişiklikleri hem çalışanlara hem de müşterilere oldukça büyük çapta olumlu etkiler doğurmaktadır. Bu etkilerden payını almak isteyen işletme sahiplerinin her ihtiyacına ofis bölme sistemleri cevap verebilir. Ofis bölme işlemi sayesinde işletmelerde aynı eşyalar ve mobilyalar kullanılsa bile yeni bir hava yakalanmış olacaktır.

Ofislerde yaratılacak yeni havada en önemli iki unsur cam bölme ve panel bölme sistemleri olacaktır. Bu sistemler hem çalışanların kişisel alanlarını belirleyeceği için onlara daha rahat bir çalışma alanı sunacak hem de görünüş olarak bakıldığında hoş bir hava oluşmasını sağlayacaktır. Cam bölme sistemleri ofislerde daha çok bölme duvar sistemlerinin yerine kullanılır hale gelmiştir. Öyle ki eskiden bölme duvar sistemi ile tamamen kapatılan bir oda günümüzde buzlu camlar kullanılarak daha şık bir görünümle görece kapatılmış olur.

Panel bölme işleminin diğer işlemlerden en önemli farkı panellerin renk ve tasarımında çok daha esnek davranılabiliyor olmasıdır. Bir ofisin konsept rengi ve simgeleri varsa bu simgeler söz konusu panellere oldukça basit ve hızlı bir şekilde işlenebilir. Panellerde böyle bir görünüm yaratmak ofisin çok daha düzenli ve ciddi bir görünüm yakalamasını sağlayacaktır. İşletme sahiplerinin ofis bölme duvar işlemelerinde duydukları her ihtiyaç için bir çözümün var olması, işletmelerini daha güzel alanlara çevirmelerinin kapılarını ardına kadar açmaktadır.