Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, fikirleri, hamleleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla köklü değişimlerin ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük ettiğini, demokrasinin gelişmesi ve ekonominin dışa açılmasında önemli rol üstlendiğini'' belirtti.


     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Özal'ın vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, ''değerli devlet ve siyaset adamı'' olarak nitelediği Özal'ı ebediyete intikalinin 18. yılında saygı ve rahmetle andığını ifade etti.
     Gül, mesajında şunları kaydetti:


     ''Turgut Özal, bürokrat, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'nin her alanda kalkınması için üstün bir gayretin içinde olmuş, seçkin kişiliğiyle milletimizin ve dünyanın takdirini kazanmıştır.

Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Turgut Özal, fikirleri, hamleleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlerin ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir.
     Aziz milletimiz, ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına damgasını vuran Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''