Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, koşut yapıya değinirken, 'Burada insanların dini tutsak alınmıştır. Bu mevzuda ilmek adamlarına da çılgın iş düşüyor. Buradaki bu atom çekirdeği yapı içinde kullanılmaktadır ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiş kabil bire benzeri kusur takanak üretilmiş' dedi.

Kanal 24'teki Kulis programında, gündeme merbut soruları yanıtlayan Akdoğan, koşut yapı ile ilgili bire benzeri istifham üzerine, bu grubun ulusal bire benzeri yapı olmadığının aşikar bulunduğunu söyledi.

Daha önceleri de bu janr bire benzeri vasilik yönetiminin bulunduğunu rapor fail Akdoğan, şu şekilde konuştu:

'Bunu gayrı yoğun mevki yapılanmaları yapıyordu. Biz bunların hepsini arıtma ettik. Sonra bunlar çıktılar. Dış linkler çılgın güçlü. 'Bunun gerisinde süper güçler var' buyurmak de olmaz, amma bire benzeri topluluk mahfiller var. Bir yerli, ulusal bire benzeri yapı, grup, bire benzeri organizasyon, gidip de zat ülkesini batıracak bire benzeri obje içerisine girer mi? Sen yıldırıcı kabil göstermeye çalışıyorsun. Suriye'ye müzaheret götürücü MİT'in tırını durduruyorsun ve zat ülkeni teröristlere müzaheret fail bire benzeri diyar konumuna düşürmeye çalışıyorsun. Ya da aha askerdeki birlikte nice operasyonları biliyorsunuz. Milli, yerel bire benzeri yapı, hakeza bire benzeri obje yapmaz. Bu fakat eksantrik bire benzeri gayeye bakım eylemek üzere yapılacak bire benzeri şeydir.'

Akdoğan, koşut binanın 'Türkiye' yahut 'millet' diyerek bire benzeri derdinin olmadığını kaydederek, bunların zat menfaatlerini hakikatin merkezine koyan, değme yolu mubah gören, karşıdaki her şeyi kurban edilmektedir gören anlayışa cemaat bulunduğunu rapor etti. 

'Burada şahısların dinini tutsak almışlar'

Bunun ilahiyatçılarca çılgın tartışılması gerektiğini rapor fail Akdoğan, şunları kaydetti:

'Yani burada insanların dini tutsak alınmıştır. Bu mevzuda ilmek adamlarına da çılgın iş düşüyor. Buradaki bu atom çekirdeği yapı içinde kullanılmaktadır ve o esaretten çıkamıyorlar. Çünkü dinini kaybedecekmiş kabil bire benzeri kusur takanak üretilmiş. Kendine mübah görmediği şeyi o mekanizmaya, o yapıya mubah sayıyor ve alışılagelen sayıyor. Her çeşitli kötülüğü yapabiliyor, tek uç tanımadan. Şimdi bu hakkıyla algın bire benzeri durumdur. Böyle baktığımızda aslında elan ağdalı bire benzeri mesele mevcut önümüzde. Her anlamda bununla ülfet süresince çabalamak lazım, kriminal boyutları ile çabalamak lazım, art plandaki felsefesi, dini anlayışı, bununla ait ilmek adamlarının bire benzeri obje ortaya koyması lazım. Çok boyutlu bir mücadele atfetmek gerekiyor.'

'Önemli bulunan örgütün cebe bırakması'

Akdoğan, hal döneminin durakladığı yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını vurgulayarak, ilgili kurumların müstelzim emekleri yaptığını söyledi.   

'HDP'nin hal sürecine merbut tavrının seçimden sonradan ne olacağına' merbut istifham üzerinde Akdoğan, akıbet dönemdeki tavırların sürece yarar sağlamayacağını rapor etti. 

Akdoğan, şunları kaydetti: 

'Ben kendimize inanıyorum, güzel niyetle sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Biz sonuncu neticeye aksetmek zorundayız. Yeni Türkiye'de hakeza bire benzeri soruna arazi yok, bakir Türkiye'ye yakışmıyor, bu iri bire benzeri prangadır ayağımızda, bundan ayrılmak gerekiyor. mühim bulunan örgütün cebe bırakması. Türkiye'de el erki elan çılgın değme çeşitli problemi konuşacak, çözecek bire benzeri noktaya geldi, kapasiteye ulaştı. HDP'liler değme şeyi konuşuyorlar artık. Mecliste konuşmadıkları bire benzeri obje yok. Bırakın konuşmayı, gelişim yaptılar. Kürsünün önüne oturdular, gelişim yaptılar, elan ötesi yok.'

Muhabir: Enes Duran, Ali Kemal Akan

Kaynak: AA