Paralel Yapıyla savaş kapsamında değişik vilayetlerde değişik operasyonlar yürütülürken, üzerinde soruşturma neticesinde tahsil edilen aralarında Emre Uslu'nun da yerey almış yer aldığı ara sıra eşhas iklim haricinde bulunuyor.

İddianamelere de 'Fetullahçı Terör Örgütü' namına yansıyan Paralel Yapıya alın hesaplı savaş sürüyor.

Örgütün aynı numaralı adı bulunan Fetullah Gülen üzerinde soruşturma neticesinde bulunuyor.

İstanbul merkezli ''Paralel Yapı'' soruşturmasını örümcek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında, 'Silahlı yıldırı örgütü ihdas ve yönetme', 'İftira neticesinde mağdurun dam cezası haricinde adli yahut yönetsel aynı yaptırıma uğramasına illet olma', 'Cebir, gözdağı yahut alavere dalavere kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma' suçlarından soruşturma neticesinde çıkarılmasını arzu etmiş, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebi üzerinde Gülen üzerinde soruşturma neticesinde çıkarmıştı. Daha bilahare Gülen üzerinde al yıllık çıkarılması gündeme gelmişti. Bu konudaki türel proses bitmeme ediyor.

'Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına bağlı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hesaplı soruşturmada da 'terör örgütü bina etmek ve yönetmek', 'kurulan örgüte örgen olmak', yıldırı örgütünün faaliyeti kapsamında panel ve askeri casusluk', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yahut vazifesini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından aşırı sayıda insan tutuklanmıştı.

BİR NUMARALI ŞÜPHELİ FETULLAH GÜLEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen itimat fezlekesinde Fetullah Gülen aynı numaralı meşkûk namına yerey aldı. Eski çirkin Emre Uslu, Gültekin Avcı ve çarkıt İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunmuş yer aldığı 79 insana de meşkûk namına yerey verildi. Yurt dışındaki Gülen ile Uslu üzerinde soruşturma neticesinde alındı.

Fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve çarkıt MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile aşırı sayıda bakan, kırtasiyeci ve akademisyenin de yer aldığı 101 insan ''müşteki-mağdur'' namına yerey buldu.

Ayrıca değişik kurumlarda yapılanan koşut örgüte alın eskimemiş soruşturmalar ve operasyonlar başlatıldı.

BÖCEK DAVASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı devrinde himmet ofisine 'böcek' namına bilinen dinleme aleti konulmasıyla bağlı davanın 13 sanığından zamanın Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, zamanın Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve zamanın Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde memur Komiser Yardımcısı Enes Çiğci halen firari halde bulunuyor.

Bir müddet kaçma fail sanıklardan zamanın Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve yanlışlık tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde memur çirkin memuru İlker Usta henüz ilkin Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmişti.

KPSS'DE 13 KAÇAK

KPSS'deki yöntemsizlik iddialarına müteveccih geçmiş operasyonda 83 insandan Fetullah Gülen karışma 7'sinin iklim haricinde firari yer aldığı belirlendi. KPSS sorularının çalınmasında 'kilit' konumda oldukları tamlanan S.Y, H.S, Z.T, İ.T, C.K ve B.K'nın iklim dışına çıkmış yer aldığı tayin edildi.

KPSS'deki yöntemsizlik iddialarına müteveccih soruşturmanın ikinci evresinde ise üzerinde bakı neticesinde tahsil edilen 78 sanıktan 4'ünün yurtdışında bulunduğu, 2'sinin ise yurtiçinde firari halde yer aldığı öğrenildi. Soruşturmaları sav alarak yurtdışına sâdır zanlılar beyninde aynı üniversitenin rektörü bulunan Ş.A.T. ile R.Ş, F.K. ve B.B'de bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, amme büyüklenme ve kuruluşlarındaki ehemmiyetli kişilerin, değişik adlar üstünden tahsil edilen kararlarla dinlendikleri iddiasıyla hesaplı 'usulsüz dinleme' soruşturması kapsamında da 54 meşkûk üzerinde savca düzenlenmişti. Şüphelilerden yanlışlık tarihinde itimat müdürleri Zeki Güven, Serkan Sözen, başkomiserler Şükrü Bahşi, Ali Temel, Erhan Ülker, saha komiseri Erhan Solak'a ulaşılamadı.

Kaynak: sabah.com