A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunmuş olduğu Kadraj'da aha bu dü bahis kovucuk dibine alındı. Programın misafiri AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dı.

Paralel bina soruşturması kapsamında mevkuf mevcut 75 isim için maruz boşaltma sonucu ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle akşam ½ si meydana getirdiği ve tarihe 'e-muhtıra' adına güzeşte açıklama…

'TAHLİYE KARARI YARGI ELİYLE YAPILAN BİR DARBE TEŞEBBÜSÜ'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, koşut binanın boşaltma kararının ilçe marifetiyle meydana getirilen bir darbe teşebbüsü bulunduğunu ve operasyonla örgütün tabanına ve hükümete 'Ayaktayız, bibi varız' mesajı verdiğini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz ile mücadelede güçlenen koşut binanın bu operasyonla 75 kişiyi boşaltma ederek dünya dışına kaçırmayı planlamış olabileceğini tamlayan Tayyar, 'Gülen'in bilgisi yapılmaksızın bu operasyonu gerçekleştirmeleri aşırı zor' dedi.

Paralel binanın sermayesini nazik seviyede kaybettiğine uyanıklık calip AK Parti Gaziantep Milletvekili, 'Ama iletişim araçları ve yargıda bibi aktifler.Tabanında ağır bir inhitat mevcut ve bunu durdurmaya çalışıyorlar' ifadesini kullandı.

'DEVLETİN OPERASYON KARŞISINDAKİ ANİ HAMLESİ MUTLU ETTİ'

Paralel Yapı'nın boşaltma kararının arkası sıra devletin tutumunu değerlendiren Tayyar, 'Devletin faaliyetler karşısındaki aniden hamlesi beni şaşırttı ve bahtiyar etti. Devletin faaliyetler yeteneği aşırı kaslı ve gelinen bekçi aşırı önemli' diyerek konuştu.

'27 NİSAN METNİNİ ERGÜN SAYGUN'UN YAZDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle akşam ½ si meydana getirdiği ve tarihe 'e-muhtıra' adına güzeşte izah da konuşuldu programda. Şamil Tayyar, 27 Nisan bildirisinin bir andıç bulunduğunu ve görevin AK Parti'nin ilkokul yılıyla sayışmak bulunduğunu söyledi.

'27 Nisan demeç metnini Yaşar Büyükanıt'ın yazdığını düşünmüyorum' diyen Tayyar, 'Kaleme düzlük bireyin o fasıl Genelkurmay İkinci Başkanı bulunan Orgeneral Ergün Saygun bulunduğunu düşünüyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak: sabah.com