Erdinç Aksoy bildiriyor - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''İşsizlik Türkiye'nin ve Karabük'ün genel problemidir'' dedi.
     TBMM Başkanı Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Şahin, daha sonra Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Pehlivan Baylan'ı ziyaret etti.
     Baylan'ın, oda bünyesinde Kredi Garanti Fonu istediği TBMM Başkanı Şahin, konuyla ilgili yetkili olduğunu öğrendiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu cep telefonundan aratarak bir süre görüştü. Şahin, durumu anlattığı Hisarcıklıoğlu'nun, konuyla ilgili talimat vereceğini söylediğini bildirdi.
     Şişecam'ın hammaddesinin Eflani ilçesinde bulunduğunu, firmanın buraya yatırım yapmayı düşündüğünü öğrendiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:
     ''Firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların hangi sektörlerde olduğu tespit edilip Türkiye İş Kurumu ile eğitimler verilmelidir. İşveren ve iş arayan gençlerimiz var. Ancak ne iş olsa yaparım anlayışından vazgeçilmeli. Bunu söyleyenler hiçbir iş yapamıyor demektir. Bir işi en iyi şekilde yapabilecek insanlara ihtiyaç var. İşsizlere bir meslek dalında sertifika verildiğinde işe girmesi kolaylaşır. İnsanlar masa başında iş istiyor. Artık bu taleplerinden vazgeçmeliler. İşsizlik Türkiye'nin ve Karabük'ün genel problemidir. Ziyaretlerimiz sırasında vatandaşlardan 20'ye yakın mektup aldım. Bunların hepsi iş talepleriyle ilgilidir. Türkiye'de sanayi ve her alanda yatırımlar arttı. İnşallah işsizlik sorununda da önemli mesafeler alır, yüzde 10'ların altına düşürürüz.''
     Şahin, TSO Yönetim Kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -HASTANE TEMEL ATMA TÖRENİ-
    
     TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi yanındaki arazide yapılacak 300 yataklı Karabük Şirinevler Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı.
     Mevcut hastanenin Sosyal Sigortalar Kurumuna bağlı olarak hizmet verdiği dönemde, 1977 yılının Nisan ayında Ovacık'ın Ekincik köyündeki evlerinin tüp patlaması sonucu yandığını bildiren Şahin, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
     ''Babam, kardeşim Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, büyük annem, komşumuz, amcamızın küçük çocuğu yangında evin içinde kalmış ve çok ciddi yanmışlardı. Ben o sırada İstanbul Hukuk Fakültesinde öğrenciydim. Amcamlarla birlikte buradaki hastaneye geldik ve babamlar günlerce burada kaldılar. Acı bir hatıradır. Büyük annemi 49'uncu gün kaybettik. Çok yanmıştı. Babamda halen yangının izleri var.''
     Konuşmasında halkın devletten en önemli beklentilerinin başında eğitimin geldiğini ifade eden Şahin,sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek gerekir. Kamu kurum ve kuruluşlar, hükümetler eğitime öncelik vermek durumundadırlar. Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye genelinde 86 sağlık kuruluşu, 2 hastanemiz vardı. Bunun dışında 557 doktorumuz görev yapıyordu. Şimdi 88 yıl sonra 1400'ü aşan hastanemiz, 6 binden fazla ilk kademe sağlık kuruluşumuz mevcut. Her gün yeni bir sağlık kuruluşu vatandaşa hizmet vermek için kuruluyor. Sağlık Bakanlığımız, devlet hastanelerini bir an önce yapabilmek için kendi bütçesini kullanmak yerine Toplu Konut İdaresi ile işbirliği yapıyor. TOKİ'ye, 'yıllar içerisinde sana bedelini öderim' diyor. Bu yeni bir bakış açısıdır. İşleri hızlandırmaktadır. Sağlık Bakanlığının bütçesiyle bu hastaneleri 2-3 yılda bitiremeyiz, 15-20 yılı bulur.''
     Hastanenin temeli atılan kısmının bu yıl sonu itibariyle bitirileceğinin söylendiğini bildiren Şahin, ''Daha sonra mevcut hastane binası yıkılarak diğer birim yapılacak. Hastanede 85 müstakil oda da yer alacak. İsteyen tek ve iki kişilik odalarda kalabilecek'' diye konuştu.
    
     -DİĞER KONUŞMACILAR-
    
     Karabük Valisi İzzettin Küçük, hastanenin kente değer katacağını, Karabük'ün bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olarak çevre illerden de çok sayıda hastanın geleceğini söyledi.
     AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Karabük'ün layık olduğu yatırımın temellerinin atıldığını, kente 8 yılda sağlık, eğitim ve yol gibi alanlarda 1 milyar lira yatırım geldiğini bildirdi.
     Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun da hastanenin temelinin büyük çabalarla atıldığını, törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
     TBMM Başkanı Şahin, protokol üyeleriyle butona basarak hastanenin temelini attı. Şahin, bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -ZİYARETLER-
    
     TBMM Başkanı Şahin, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Kaymakam Azcan, Şahin'e, babası Abdullah Şahin ile birlikte tarlada çalışırken çekilmiş fotoğrafını, tarihi Safranbolu konaklarının kapısından tasvir edilmiş çerçeve içinde hediye etti.
     Şahin, Kaymakamlık çıkışında ağlayarak kendisinden iş isteyen Gülsüm Altay'ın sorunuyla Karabük Valisi İzzettin Küçük'ten ilgilenmesini istedi. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u da makamında ziyaret eden Şahin, belediye başkanının hayvanlara yönelik tesisler yapmasının önemli olduğunu söyledi.
     Geçmiş dönemlerde kendisine Sivas'ta kangal hediye edildiğini, bir süre köpeğe bakmasının ardından tanıdığına hayvanı gönderdiğini anlatan Şahin, ''Turbo ismini verdiğim kangal, beni 6 ay sonra gördüğünde sevgisini göstermişti. Sonra öğrendim ki kurt sürüsü boğmuş, buna çok üzülmüştüm'' dedi.
     Belediye Başkanı Aksoy'un brifinginin ardından yöresel kıyafetli iki kadın, Şahin ve beraberindekilere dut çayı ikram etti. Belediye Şeref Defteri'ni imzalayan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, Aksoy, işlemeli küçük boy bakır kazan, yemeni ve yöresel el işlemeli ürünler hediye etti. Şahin, burada da vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Japonlar'ın Safranbolu'yu çok sevdiğini belirten Şahin, Japonya'daki tsunamiden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.