Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Olimpik Gün çerçevesinde organize ettiği ''Olimpik Gün Koşusu'', 5 Haziran Pazar günü İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de 9 farklı şehirde gerçekleştirilecek.
TMOK Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, sekreter yardımcısı Bilal Porsun ve organizasyonun sponsoru Samsung Electronics Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer ile birlikte Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlediği toplantıda, koşu ile ilgili bilgi verdi.
Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpizm hareketinin doğum günü nedeniyle haziran ayında tüm dünyada etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, ''Biz de pazar günü yoğun katılım beklediğimiz güzel bir etkinlik gerçekleştirmek istiyoruz. 9 farklı ilimizde Olimpik Gün Koşusu düzenleyeceğiz. İlk koşu Trabzon, sonuncusu da İstanbul'da yapılacak. İnanıyorum ki bu yıl ülkemizde düzenleyeceğimiz etkinlik geçen yılkine oranla çok daha başarılı geçecek. Bu koşu, olimpik heyecan ve olimpizm felsefesinin yerleşmesi açısından büyük önem taşıyor'' diye konuştu.
TMOK Başkanı Uğur Erdener, spor basınından, amatör ve olimpik sporlara daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini de söyledi.

-KOŞU PROGRAMI-

Olimpik Gün Koşusu, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa ve İstanbul'da yapılacak.
Trabzon'daki koşu saat 09.30'da Ayasofya Kavşağı'nda, Erzurum'daki saat 09.40'ta Çifte Minareli Medrese önünde, Diyarbakır'daki saat 09.50'de Urfakapı'da, Mersin'deki saat 10.00'da Barış Parkı önünde, Ankara'daki saat 10.10'da Anıttepe Koşu Parkuru'nda, Eskişehir'deki saat 10.20'de Büyükşehir Belediyesi önünde, Bursa'daki saat 10.30'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda, Manisa'daki saat 10.40'ta Sultan Camii önünde ve İstanbul'daki saat 11.00'de Sultanahmet Meydanı'nda başlayacak.
Trabzon'daki koşunun startını, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın vereceği bildirildi.
Koşuya katılan tüm vatandaşlara Olimpik Gün göğüs çıkartması ve formasının dağıtılacağı, parkurları tamamlayan katılımcıların ise kişiye özel IOC Başkanı Jacgues Rogge ve TMOK Başkanı Uğur Erdener imzalı diploma ve çeşitli sembollerle ödüllendirileceği belirtildi.
Koşuya katılmak isteyenler, organizasyonun resmi internet sitesi olan ''olimpiyatkomitesi.org.tr/olimpikgun'' adresinden ve yerel yönetimlerin açtığı masalardan kayıt yaptırabilecek.