yalçın-akdoğan

İşte Akdoğan'ın konuşmasından önemli detaylar..

"Gelinen noktada bir firene basma durumu yaşandığı görülüyor. HDP'nin açıklamalarıyla bir şekilde ivme kazanan olayların, yine bir şekilde HDP'nin yaptığı açıklamalarla biraz daha tansiyonu düştü"

"Bu olaylar niye oldu? HDP bir açıklama yaptı. Bir siyasi parti böyle bir eylemsellik çağrısı yapamaz. Bu olaylara kapı açamaz. Açarsa, hukuki ve siyasi meşruiyetini tartışmaya açar, bunu yitirmeye başlar"

"Keşke bunlar bu olaylar olmadan önce söylenseydi. Yani 'şunlar yapıldı ama şunlar da yapılsaydı' diye baştan söylenseydi, bu kadar insan ölmeseydi, bu kadar yer yıkılmasaydı, yağmalanmasaydı"

"Kobani meselesi bu olaylarda bir kaldıraç gibi kullanılmak istendi. Kimi 'Kobani'de Türkiye şunu da yapsın, bunu da yapsın' diye bir kaldıraç olarak kullanmak istedi, son olayları kastediyorum"

"AK Parti'nin temel felsefesi, var oluş sebebi baktığımızda IŞİD'in panzehiridir. Bu, iki farklı yöntem, iki farklı zihin dünyası, iki farklı yaklaşımdır. Biri demokratik yöntemdir, bir tanesi de silahlı mücadele, terör, şiddet vesaire üzerinden bir şeyler yapmaktır. Bunun arkasındaki kültürel arka plan, felsefesi, yaklaşımı, zihniyet dünyası, bunlar iki ayrı alemdir. AK Parti, bunun tam karşı kutbunda durmaktadır ve buna karşı, bunun panzehiri de budur"

"Kobani meselesi bunu (çözüm süreci) zehirlemeseydi, bunun üzerinden farklı birtakım hesaplar görülmek istenmeseydi süreç iyi bir noktaya doğru gidiyordu. Ama şu anda biz herhangi bir şeyi çok konuşabilecek durumda değiliz. Önce bu olayların son bulması lazım. Kamu düzeni ve güvenliği şu anda birinci önceliğimizdir"

"Çözüm süreci ve güvenlik bir arada gitmek durumundadır. Bu asayiş olayları mutlaka eylemsizlik kapsamına alınmalıdır"