Paralel yanlışlık örgütü, geçtiğimiz Cumartesi haset cezaevindeki 75 üyesini cezaevinden aşırmak amacıyla yargıdaki saklı yazı elemanlarını kullanmasının yankısı sürüyor. Yetki gaspı yaparak 75 teşkilat elemanının cezaevinden kaçırmayı planlayan Fetullahçı hakimlere benzeri aksülamel de Star yazarı Ahmet Kekeç ’ten geldi. Kekeç hem örgütü bununla beraber örgüte bindi sağlayan edip Hasan Cemal ’i gaye aldı.

Fetullahçı teşkilat print yanlışlık işlemekten çekinmiyor. Paralel yanlışlık örgütü, geçtiğimiz Cumartesi haset cezaevindeki 75 üyesini cezaevinden aşırmak amacıyla yargıdaki saklı yazı elemanlarını kullanmasının yankısı sürüyor. Yetki gaspı yaparak 75 teşkilat elemanının cezaevinden kaçırmayı planlayan Fetullahçı hakimlere benzeri aksülamel de Star yazarı Ahmet Kekeç'ten geldi. Kekeç hem örgütü bununla beraber örgüte bindi sağlayan edip Hasan Cemal'i gaye aldı.

İŞTE AHMET KEKEÇ'İN BUGÜN ÇOK KONUŞULAN YAZISI:

MAKSATLARI TAHLİYE DEĞİL HUKUKİ KAOSTU

Hukukçu değilim... Dolayısıyla, 'Medrese-i Yusufiye'den çirkin kaçırma operasyonunu' türel terimlerle açıklayamam... Bu beceriyi veya cesareti gösteremem... Buna ataklık da edemem.
Söylenenlerden 'çıkardıklarımı' ve hissiyatımı yazabilirim sadece.
Hissiyatım şu:
Durumdan vecibe çıkaran gözü karaca dü hâkim, kaç-göç benzeri kararla polisleri (ve beraber tutuklanmadan yargılanmasına kimselerin etmeyeceği Hidayet Karaca'yı) terk etmek istedi. Amiyane tabiriyle 'yemedi...'
Olsun...
Maksat illa de benzeri 'tahliye' derk etmek değildi.
Ortaya çıkaracakları 'kaos' görüntüsü de evet iş görebilirdi.
Nitekim anca oldu.

YARGI İFLAS ETTİ GÖRÜNTÜSÜ YARATMAYA ÇALIŞTILAR!

Sanıkların tahliyesinin 'teknik' anlamda beklenen olmadığını bulan müntesipler, işi ajitasyona döktüler ve 'Hukuk yok... Yargı iflasta... Majestelerinin mahkemesi...' nitelemeleri üstünden bakir benzeri alacak operasyonuna giriştiler. (Şu 'algı operasyonu' lafını tek sevmiyorum amma burada cuk oturuyor sanki. Zaten hep mesaileri ortaya benzeri 'algı' derk etmek değil mi?)

***

Müntesiplerden biri, dün, 'Sulh Ceza Mahkemeleri, plan mahkemeleridir' sanarak yazmış... 'Vicdansızlar' sanarak eklemeyi de boşlama etmemiş tabii...
Kanunla müesses bu mahkemelerin ne projeye dayanma ettiğini bilmiyoruz amma ayrımsız arkadaşların, gene yasayla müesses hususi Yetkili Mahkemelere tek itiraz etmediklerini, itiraz edenleri amiyane Ergenekoncu ve darbeci zar ettiklerini elan dünmüş üzere hatırlıyoruz.

Bu halde istimzaç etmek gerekiyor:
Özel izinli Mahkemeler ne projeye güvenerek kurulmuşlardı ve hastalık siz bu 'proje'nin değirmenine su taşıyıp duruyordunuz? Neden yüzlerce insanoğlunun yaşamının karartılmasına ayn yumdunuz? (Aynı şahıslar, Ergenekon sanıklarının boşaltma taleplerini görüşmeden sümen şeş fail hususi Yetkili Mahkemelerin ne büyüklüğünde 'hukuki' bulunduğunu tanıtlama yarışına girmişlerdi: Türkiye'de ünsiyet vardı. İyi ki bu mahkemeler kurulmuştu, vs...)

SANA YAZIKLAR OLSUN HASAN CEMAL!

Müntesipler alacak emek vermesi yapar da, ne ideolojik hakikatı temellük ettiğini bilmediğimiz Hasan Cemal abes durur mu?
Konunun ne işe yaradığını anlamadan, ne mahkemenin neye izinli olduğuna bakmadan, nezaret gereği da duymadan 'Yuh' sanarak ünlüyor.
Ben şu 'hukukçu' sıfır halimle, soruşturması bitmeme fail davalarda durdurma ve boşaltma kararlarının hemen Sulh Ceza Hâkimlikleri'nin uhdesinde bulunduğunu biliyorum (çünkü 'Ceza Muhakemesi Kanunu'nda hakeza yazıyor) amma Hasan Cemal bu çarpık çurpuk gerçeği bilmiyor. Bilmek istemiyor. Bol keseden sallıyor: 'Türkiye'de ilçe sistemini bu ayla getirenlere yazıklar olsun...'
Ben de, 'Sana yazıklar olsun Hasan Cemal' diyorum.
Bilgilenmediğin için.

HASAN CEMAL HİÇ UTANMADIĞI İÇİN…

Bilgilenmeden atıp tutmayı alışkınlık durumuna getirdiğin için.
Darbeciyle darbeci, PKK'cıyla PKK'cı, mülaaneciyle mülaaneci olmayı başardığın ve tek utanmadığın için.
Medrese-i Yusufiye'den çirkin kaçırmaca operasyonuna yardım sağladığın için...
Mülaaneci arkadaşlarının 'ayarladığı' ödüllere açgözlülük ettiğin için.
Hiç uslanmadığın ve uslanmayacağın için...

HALA ÖRGÜTÜ GÖREMİYOR MUSUN?

Hasan Cemal ve mülaaneci dostları ne büyüklüğünde farkındadır bilmem amma hafta böylece sergilenen 'polis kaçırmaca operasyonu' aşina benzeri gerçeği, benzeri kere elan faş etti.
Hani, 'Ne örgütü? Ortada benzeri teşkilat yok. Bırakın bu koşut safsatalarını' diyorlardı ya...
Örgüt, bu kez, ilçe içerisindeki uzantılarıyla, ete kemiğe bürülü kendisine ortaya print ve 'kamikaze dalışı' yaparken yakalandı.

AHMET KEKEÇ/STAR

Kaynak: sabah.com