Motorlu Taşıtlar Vergilerine ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 40 zam geleceğini açıklamıştı. Günlerdir merakla beklenen MTV motorlu taşıtlar vergisinde merak edilen oranlar 13 Ekim cuma günü itibariyle açıklandı ve indirime gidildi.

YÜZDE 40'DAN YÜZDE 25'E İNDİ

Zam oranı komisyonda yüzde 40'tan yüzde 25'e çekildi Maliye Bakanlığı yetkilileri verilen önergeyle getirilen yeni sistemi, "Önergeyle 1300 cc ve altı arabalar için yüzde 15 MTV artışı getiriyoruz. 1300 cc üstü içinse yüzde 15 artı 10 puanlık artış öngörüyoruz" dedi.

MTV NEDİR?

Araç sahipleri MTV vergilerini her yıl iki kez ödemekle yükümlüdür. MTV vergisi Motorlu Taşıtlar Vergisi olarak da tanımlayabiliriz. Kara taşıtlarının yanında uçak, helikopter ve motorlu deniz taşıtları gibi araçlar da MTV vergilerini ödemek zorundadırlar.

Araçların trafik sicil kaydı başladıktan sonra MTV vergileri ödenmeye başlanır. Aracın üzerinden trafik sicil kaydı silinene kadar MTV vergisi zorunludur.