Hızlı trenin gelecek zamanlarda konuşulacak bulunan projelerden ayrımsız tanesi bulunduğunu tamlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'ya acul tren projesinin uygulanması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın yapılabilirlik emek vermesi yaptığını söyledi.

Havalimanından sonraları Orduluların çıtayı yükselteceğini tamlayan Yılmaz, "Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız toplantıda 2017- 2019 sene aralığına büyüklüğünde Samsun, Çorum ve Ankara acul tren hatlarının ayrımsız eksiltme takvimine bağımlı olabileceği söylenmişti. Biz de en azından Fatsa'ya büyüklüğünde bu güzergahın Ordu lehine uzatılabileceği hususunu bakanlığa ilettik. Bakanlık da müspet karşıladı" dedi.

"HIZLI TREN BOLAMAN ’A KADAR GELEBİLİR"

Bakanlığın mevzuyla ilişkin çalışmalarının sürdüğünü tabir fail Yılmaz, “Hızlı tren gelecek zamanlarda konuşulacak bulunan projelerden ayrımsız tanesidir. Tabi bu trenlerin bu tarafa geçişi ile ilişkin fiziksel imkansızlıklar var. Bu süreçle ile ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı namına mesuliyeti üzerime aldım. Bolaman'a büyüklüğünde mevrut ayrımsız acul trenin Ordulu hemşehrilerimiz eliyle 10-12 km bulunan Ordu- Bolaman arasının sav olamayacağını Fatsa'ya büyüklüğünde gelmesinin bizim amacıyla yeterli olacağını, zira şehrimizin dört dörtlük ortası bulunduğunu söyledik. Bakanlığımız da bu çerçevede müspet ayrımsız takvim ile alay malay Samsun - Çarşamba sonrasını ayrımsız izlence çerçevesinde şu anda projelendiriyor ve çalışıyor" diyerek konuştu.

“HIZLI TRENİN ZAMANI GELDİ”

Hızlı tren projesinin kamuoyunda ferah ferah tartışılabileceğini vurgulayan Yılmaz, şu şekilde konuştu: "Kamuoyu bunu ferah ferah tartışabilir. Çünkü tığ kamuoyuna baş döndürücü kemiksiz ve saydam mesajlar veriyoruz. Bu hükümetin ayrımsız projesidir. Yerel yönetimler namına bizim bu projeyi bakmak ve arzu buyurmak hakkımızdır. Havalimanının, üniversitelerin, esenlik tesislerinin en elleme bulunduğu ayrımsız ilde, büyükşehir bulunan ayrımsız ilde, alışılagelen tren yahut acul tren baş döndürücü alışılagelen ayrımsız taleptir. Bu çerçevede tığ elimizden geleni ilkin Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş ve saylav arkadaşlarımızla alay malay mücahede göstereceğiz. Buna müteveccih de bunun ayrımsız seçme vaadinden elan artma Ordu'nun ayrımsız gereksinimi olabileceğini belirtiyoruz. Çünkü imdi tarihi geldi. Ordu Büyükşehir beli ve imdi acul trene kavuşmalı. Çünkü acul tren Türkiye'nin bir aşırı ilinde hükumetimiz eliyle Ankara- İstanbul, Ankara- Konya, Ankara- Sivas illerinde hizmete girdi. Şimdi gündemde Ankara- Çorum- Samsun güzergahı var. Ordu açısından da olursa evire çevire olur. Memnun oluruz, arzu ediyoruz ve strateji ederiz."

Kaynak: HABER7.COM