Okul müdürlüğü ve okul aile birliğinin desteğiyle Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ENGEP kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Ülkü İlkokulu Bilim ve Bahar Şenliği okul bahçesinde yapıldı.

Şenliğe okul öğretmenleri,veliler,yakın çevrede bulunan kurum amirleri,eğitim kurumu yöneticileri ve mahalle sakinleri katılım sağlarken,şenlik festival havası içinde gerçekleştirildi.

Okul müdürü Muzaffer Sarışahin yaptığı açılış konuşmasında;’’ Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ENGEP  kapsamında bu gün açılışını yaptığımız bilim şenliğimizin öncelikli amacı, genç beyinlere erken yaşlarda bilimin önemini kavratıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlamaları, gelecekte görecekleri eğitim kademelerinde  bu tür bilimsel etkinlikler içinde yer almalarını şimdiden teşvik etmektir. ’’Hepinizin bildiği gibi bilim şenlikleri ve fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu gün gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliği standında öğrencilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca danışman öğretmenlerimiz gözetiminde yapmış oldukları ders konularına paralel proje çalışmaları yer almaktadır.’’dedi.  

Kaymakam Emre Arslan göreve başladı Kaymakam Emre Arslan göreve başladı

Proje danışman öğretmeni Sinem Şenay yaptığı konuşmada;’’ Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu ürünlerin çocuklarımızın bilim ve tekniğe karşı ilgi duymalarını ve  kapı aralamasını temenni ederiz. Sevgili öğrenciler! Biliniz ki, bu tür bilimsel etkinlikler sizlerin gelecekte daha büyük bilimsel çalışmalarda yer almanızın öncüsü olacaktır.Her bilimsel çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Bu amaçla Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ENGEP  kapsamında  yapılan bilim şenliğimize 15 sınıftan sosyal bilgiler,fen bilimleri ve Türkçe dersinden olmak üzere 15 proje etkinliğinin yanı sıra kodlama atölyesi çalışmaları,resim sergisi ve ebru etkinlikleri ile katılım gerçekleştirildi.’’dedi.

Okul-Aile Birliği başkanı Neslihan Demiralay;’’ Bu yıl okulumuzda ilk kez Bilim ve Bahar Şenliği düzenledik.İstedik ki öğrencilerimiz eğitimin ilk basamağı olan ilkokuldan itibaren bilime karşı ilgi duysun ve bu tür etkinlikler içinde yer alsın.Ayrıca  Okul-Aile Birliğimizin, sınıf temsilcisi velilerimizin ve öğrenci velilerimizin birlikte yaptıkları  kermes,pamuk şekerci,baloncu,yüz boyama gibi etkinliklerimizle  de öğrencilerimiz festival havasında güzel bir gün geçirsinler istedik.’’ dedi.

Açılış konuşmalarından sonra şenlik yıl boyunca çeşitli sportif etkinliklerde derece elde eden öğrencilere madalya,kupa ve plaket takdimi, bilim şenliği açılış kurdelesi kesimi, proje etkinlik masalarının ziyaret edilmesi ile devam edildi.

Etkinlik okul bahçesinde yer alan pamuk şekerci,mısırcı,palyaçoların yapmış olduğu gösteriler,ebru etkinliği,yüz boyama etkinliği ve öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu kermes standı büyük ilgi gördü.