Vali Aydın Baruş çalışma ziyareti kapsamında Keçiborlu ilçesini ziyaret etti. İlçede muhtarlar toplantısı düzenleyen Vali Baruş, ilçede kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, şehit ailesi ve gazi ziyareti gerçekleştirdi, köylerde vatandaşlarla buluştu.

Muhtarlar toplantısı öncesinde Gülkent KYK Yurdu’nda Akçeşme Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle karşılanan Vali Baruş ardından Keçiborlu protokolü, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarları ve daire müdürlerinin katıldığı muhtarlar toplantısına başkanlık etti.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için tüm adayları sükûnete davet eden Vali Baruş şöyle dedi: “Seçimlerde aday olacak olan muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Aday olmayacak olanlara da hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Öncelikle seçim çalışmalarının huzur içerisinde, kardeşçe, dostça, ilişkilerimize zarar vermeyecek şekilde, seçim gününe kadar devam etmesini, seçim gününde de aynı titizliği göstererek aramıza herhangi bir düşmanlık girmemesi için elimizden gelen çabayı sarf etmeliyiz. Neticede birlikte olduğumuz insanlar; komşularımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız ve bizimle birlikte aynı mahalleyi paylaşan insanlar, dolayısıyla atalarımızın bin yılı aşkındır kan dökerek, şehitler vererek, gazi olarak vermiş olduğu mücadele sonucunda elde ettiği topraklardaki huzuru bozmamak için elimizden gelen her türlü çabayı sarfetmemiz lazım ki küçücük meseleler aramızda nifak sokmasın, birliğimizi bozmasın.”

Konuşmasında bağımlılıklarla mücadele konusunda kararlılık mesajını yineleyen Vali Baruş, “Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin karşı karşıya olduğu uyuşturucu madde belası var. Bu sorun tabii ki kalabalık şehir merkezinde çok daha derin. İlçelerimizde çok şükür ki nispeten daha az seyrediyor fakat Keçiborlu gibi yol üzerinde olan ulaşım bakımından çok kolay olan bir ilçede bu zehrin çocuklarımıza ulaşması daha kolay. Dolayısıyla bizim buranın muhtarları olarak çok daha uyanık ve tetikte olmamız lazım. Çocuklarımızı zehirlemek isteyen, onların sağlığı üzerinden, geleceği üzerinden para kazanmak isteyen toplumumuzun, milletimizin geleceğini tehlikeye atan teröristlere fırsat vermemeliyiz. Sadece çıkarı için milletin geleceğini heba edecek kadar hainleşen bu insanlara adım attırmamalıyız. Bu noktada kolluk güçlerimiz gerekeni, ellerinden geleni yapıyorlar ama bizler de köylerimizde ve mahallelerimizde olaylara karşı duyarlı olmalı bu noktada gençlerimize, çocuklarımıza zarar vermek isteyen bu kişileri bir an önce toplum dışına atmalıyız.” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Baruş, “Kadına yönelik şiddet olaylarında her gün üzücü hadiseler yaşıyoruz. Daha dün biliyorsunuz basında yer aldı 7 kadın kardeşimiz hayatını kaybetti. Çok hassas bir konu, bizler de çevremizde kadına yönelik şiddet olayına karşı mutlaka duyarlı olmalı, gerektiği zamanında ve vakit geçirmeden kolluk güçlerine haber vererek olaylara müdahale edilmesini sağlamak durumundayız. KADES uygulaması var biliyorsunuz, bütün kadınlarımızın cep telefonlarına indiriyoruz. Yani bu tür tatsız hadiseler olduğu zaman kadınlarımızın can güvenliğini sağlayabilmek için anında kolluk güçlerine haber vermelerini temin eden bir program. Onun, akıllı telefonlara indirilmesinde temin etme noktasında sizlerden de yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Ardından toplantıya katılan mahalle ve köy muhtarları söz alarak talep ve önerilerini Vali Baruş’a ilettiler.

Toplantı sonrasında Isparta İl Özel İdaresi ve Keçiborlu Belediyesi tarafından tadilatı gerçekleştirilerek düğün salonuna dönüştürülen eski tren istasyonu hangar binası ve istasyon alanında incelemelerde bulunan Vali Baruş, Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’tan bilgi aldı.

Vali Baruş ardından inşaat çalışmaları devam eden Kültür Merkezi binası, tamamlanan Kapalı Pazar yeri, inşaat çalışmalarında sona yaklaşılan İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, ilçede uzun yıllar Keçiborlu Devlet Hastanesi olarak hizmet veren ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen hastane binası, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devralınan Huzur Evi binası ve Keçiborlu İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak İl Öze İdaresi yetkileri ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Baruş ilçe merkezinde son olarak Keçiborlu Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçede devam eden yatırımlar hakkında Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’tan bilgi aldı.

Ardından Kozluca köyünü ziyaret eden Vali Baruş vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Köyde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından devam ettirilen konfeksiyon kursunu ziyaret eden Vali Baruş kadınların paraşüt kumaşından ürettiği yağmurlukları yakından inceleyerek emeklerinden dolayı kadınlara teşekkür etti.

Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu

Kozluca köyünde ikamet eden şehit J.Er Ramazan Yiğit’in annesi Faden ve babası Ali Yiğit’i evlerinde ziyaret eden Vali Baruş taziye dileklerini yineledi. J.Er Ramazan Yiğit, 1999 tarihinde Hakkâri’de vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü üyeleri ile girdiği çatışmada şehit olmuştu.

Köyde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Durmuş Yiğit'i de evinde ziyaret eden Vali Baruş, gazimiz ve ailesiyle bir süre sohbet etti.

Vali Baruş beraberindeki heyetle son olarak Kaplanlı köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, talep ve önerileri dinledi.

Haber Merkezi