İlçe çalışma ziyaretleri kapsamında Şarkikaraağaç’ı ziyaret eden Vali Baruş, Gedikli, Mada Adası ve Salur köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi, ilçede muhtarlar toplantısı düzenledi. Ziyaretlerde kamu kurum ve kuruluş müdürleri de hazır bulundular.

İlçede ilk olarak Gedikli köyünü ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Gedikli köyünde gerçekleşen ziyarette Vali Baruş, "Köylerimizi böyle ziyaret etme fırsatı bulduğumuz zaman, o bölgede yaşayan insanların dertleri ile dertlenmek, onların sorunlarını çözmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Neden? Çünkü biz devletle vatandaşı bir bütün olarak kabul ediyoruz. Devlet vatandaş ayrımı yok. Zaten devletin kurucusu ve ayakta tutanı da sizlersiniz, köylülerimiz. Her zaman bu topluma üretim yapan, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan, alın teriyle emeğinin karşılığını kazanan insanlar olarak size saygı duyuyor, her zaman da bu hürmeti size göstermeye çalışıyoruz." dedi.

Vali Baruş buradan Türkiye’nin üzerinde yerleşim yeri barındıran tek tatlı su gölü adası olan Mada adasına geçti. Gedikli köyünün Kumluca mahallesinin bulunduğu adaya ulaşmak için kayıkların çektiği salı ve patpat olarak tabir edilen tarım araçlarını kullanan Vali Baruş, bu keyifli ve zorlu yolculuğun ardından mahallede vatandaşlarla birlikte incelemelerde bulunarak talep ve önerileri dinledi, iletilen taleplerle ilgili beraberinde bulunan müdürlerden çalışma yapmalarını istedi.

Adadaki incelemelerinin ardından tekneyle Salur köyüne geçen Vali Baruş burada geçtiğimiz hafta çıkan yangında evi hasar gören Talat Gürdal’ı ziyaret ederek yanan evde incelemelerde bulundu, vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra Şarkikaraağaç ilçe merkezine geçen Vali Baruş ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi, talep ve önerileri dinledi.

Muhtarlar toplantısında bazı açıklamalarda bulunan Vali Baruş şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın refahını ve yaşam memnuniyetini artırmak, devletimizde milletimiz arasındaki sımsıkı bağı daha da güçlendirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Değerli muhtarlar, siz halkın temsilcilerisiniz, en uçtaki insanlarsınız, vatandaşımızın yanındasınız. Biz de en üst kademeden başlayarak ilde, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız hep birlikte. Burada önemli olan el ve gönül birliği yapmak, anlayışlı olmak ve iş birliğine açık olmaktır. Bir de duyduğunuz sorunları orada bırakmadan mutlaka ilgili mercilere iletmek çok önemlidir. Yani siz komşunuzdan bir sorun duydunuz ve "bu önemli değil" diyorsunuz. Ancak bu bir huzursuzluk, hırsızlık veya rahatsız edici bir konu olabilir. Onu mutlaka yetkili makamlara iletin ki oradaki görev yapan insanlar da bunun sorumluluğunu üstlensinler.”

Toplantının ardından Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin ilçede yaşayan anne ve babası, Hayriye-Mehmet Emin Çiftçi’yi ikametlerinde ziyaret eden Vali Baruş, aileye taziye dileklerini yineleyerek bir süre sohbet etti.

Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu Plastik Deposunda Yangın Paniğe Neden Oldu