Ziyaretlerine Tokmacık köyünden başlayan Vali Baruş, buradaki vatandaş buluşmasında “Bu toplantıları düzenlemedeki amacımız, vatandaşımızın özellikle ihtiyacı olan konularda zamanında müdahale etmek ve köylümüzün menfaati için el birliğiyle güzel işler yapmaktır” diye konuştu. Ardından vatandaşların talep önerilerini dinleyen Vali Baruş, iletilen konularla ilgili beraberindeki yetkililerden bilgi aldı.

Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı!

Köyde ikamet eden Gazi Nevruz Dalı da ziyaret eden Vali Baruş, Gazi Dal ve ailesiyle bir süre sohbet ederek herhangi bir talebi olup olmadığını sordu.

Buradan Kurusarı köyüne geçen Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ziyaret amaçlarının köylerde varsa sorunları ilk ağızdan dinlemek olduğunu söyleyen Vali Baruş, köylerde vatandaşlarla bir araya gelmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Vali Baruş “Biz köylerimizin daha yaşanabilir halde tutulmasını ve en azından hayatının belli bir dönemini şehirlerde geçiren insanların geri dönüşü için daha teşvik edici olma mahiyetinde çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. İçme suyu, kanalizasyon, elektrik gibi hizmetler temel insanı hizmetler. Biz bunları her vatandaşımız için ayrım gözetmeksizin sağlamak durumundayız. Bunları da vatandaşlarımıza ulaştırdığımız takdirde köy hayatındaki sosyal canlılığın nispeten de olsa devam edebileceğini düşünüyoruz.

Ayrıca köylerimizdeki tarımsal faaliyetleri desteklemek için Tarım Müdürlüğümüz projelere destek veriyor, tarım bakanlığımızın destekleri var, bunlardan yararlanmaya çalışalım. Yine Kaymakamlığımızın sosyal yardımlaşma vakfı üzerinden desteklediği bazı projeler olabiliyor, onlardan da yararlanma imkanına sahipsiniz” diye konuştu.

Köyde bulunan Kur’an kursunu ziyaret eden Vali Baruş, kursiyer kadınlarla bir süre sohbet ederek derslerinde başarılar diledi.

Ardından İleği köyünü ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir araya geldi. Burada “Bu ziyaretleri yapmadaki tek amacımız; köylerimizi yakından tanımak ve görmek. Muhtarlarımızın ve kaymakamımızın daha önce vermiş olduğu bilgiler çerçevesinde İl Özel İdaremizin yapmış olduğu çalışmaları da değerlendirerek, köylerimizin ihtiyaçlarını ilk elden sizlerden de bir defa dinlemek, ondan sonra daha sağlıklı bir kanaate vararak bu verdiğimiz hizmetlerin kalitesini arttırmak, sizlerin de köyde olan yaşamınızı kolaylaştırmaktır.” şeklinde açıklamalarda bulunan Vali Baruş ardından vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Köy ziyaretlerinin ardından Yalvaç ilçe merkezine geçen Vali Baruş, geçtiğimiz ay temeli atılan Mustafa Büyükkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Buradan Yalvaç Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ne geçen Vali Baruş, ilçede görev yapan köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantının başında bir konuşma gerçekleştiren Vali Baruş muhtarlara önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Vali Baruş özetle şöyle konuştu:  “Özellikle köylerdeki kırsal hayatın aksamadan devam etmesi lazım. Bunun için de biz altyapı çalışmalarında İl Özel İdaresi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yine Kaymakamlığımız bünyesinde KÖYDES projeleriyle birlikte köylerimizin öncelikle içme suyu sorunu olmak üzere kanalizasyon, yol ve diğer altyapı sorunları çözülmeye çalışılıyor. Tabii bu altyapı çalışmalarını yaparken bizi sınırlayan nokta maliyet konusu, mali olanaklarımız el verdiği müddetçe biz bu sorunların üzerine gidip çözmeye çalışıyoruz. Ama bunlar bir program dahilinde yapılıyor. Dolayısıyla bu yıl yapamadığımız zorunlu altyapı çalışmaları varsa inşallah önümüzdeki sene hem KÖYDES programında hem de İl Özel İdaresi olarak çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Bunun dışında Yaşadığınız mahallelerde huzur ve güvenliğin sağlanması, asayişin sağlanması çok çok önemli bir husus. Huzur ve güvenlik olmadan diğer konular zaten ikinci planda kalıyor. İlçe merkezinde ve köylerimizde vatandaşlarımızın rahatça hayatını sürdürebilmesi, hiç korkmadan caddesine sokağına adım atabilmesi, çocuklarını güvenli bir şekilde eğitime gönderebilmesi için her türlü trafik ve güvenlik önlemini almaya çalışıyoruz. Buralarda aksama varsa onu da sizlerden dinlemek isteriz.

Bunun dışında köylerimizde dikkat edeceğimiz husus, özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarına karşı muhtarlarımız vatandaşlarımızı mutlaka uyarsınlar. Muhtarlarımızın dikkatini çeken bir husus olduğu takdirde hemen jandarma ve emniyete haber versinler. Bunlar çok önemli çünkü özellikle son zamanlarda duyduğumuz bu dolandırıcılık meseleleri beni çok üzüyor. Yani vatandaşımızın telefon yoluyla, başka yollarla parasının alınması gerçekten üzücü bir olay. Onun için mutlaka uyanık olmak gerekiyor, sık sık uyarılar yapmamız lazım. Yine köylerimize izinsiz bir şekilde giren yabancı araçlar varsa onların da ihbar edilmesini istiyoruz. Hırsızlık olaylarına karşı yabancı araçlar konusunda dikkatli olmamız lazım.

Onun dışında değerli muhtarlarımız, tarımsal desteklerden vatandaşımızın yararlanması için mutlaka elinden tutup tarım teşkilatına götürmemiz lazım veyahut da tarım teşkilatından bilgi almak istiyorsak oradan birilerini davet edip köyümüzde vatandaşın bilgilendirmesini temin etmemiz lazım. Devletimizin sağlamış olduğu destekler var. Gerek tarımsal alet edevat konusunda gerekse kurulacak tesis konusunda destekler var.

Suyumuzu tasarruflu kullanalım lütfen. Şu anda kış mevsimi geldi biraz yağışlar başladı ama önümüzdeki sene yine bizi önemli sorunlar bekliyor, hem içme suyunda hem sulama suyunda. Sayaç  taktırmayan köylerimiz varsa mutlaka taktırsınlar. Çünkü bunu denetleme imkanınız yok başka türlü. Yani bahçesinde suladığı suyun ne kadar harcadığını denetleyemediğinize göre bu sefer su kıtlığı çektiğinizde de bize şikayet etmeye hakkınız olmaz. Eğer kaynağınız yeterliyse, depolardaki suyunuz yeterliyse bunu kontrol etmemenizden kaynaklı bir su kıtlığı yaşanıyorsa, köyde bundan muhtarımız sorumlu.”

Ardından daire müdürleri söz alarak ilçede yapılan çalışmalar ve muhtarların dikkat etmesi gereken hususular konusunda bilgilendirmede bulundular.

Toplantının ikinci bölümünde ise muhtarlar söz alarak talep ve önerilerini Vali Baruş’a ve beraberindeki daire müdürlerine ilettiler.

Toplantı sonrasında Şehit Emniyet Bekçisi Durmuş Yıldırım’ın eşi Emetullah Yıldırım ve kızı Ayşe Yıldırım’ı ilçe merkezindeki ikametlerinde ziyaret eden Vali Baruş, Yıldırım ailesine taziye dileklerini yineleyerek ailenin herhangi bir talebi olup olmadığını sordu, aileyle bir süre sohbet etti.

Vali Baruş ilçede son ziyaretini, balık işleme faaliyetleri yürüten Ayvaz Balıkçılık isimli firmaya gerçekleştirdi. 2022 yılında ilçenin gelir vergisi rekortmeni olan firma sahibi Lütfi Ayvaz’a plaket takdim eden Vali Baruş tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Valilik Bülten