İlçede muhtarlarla bir araya gelen ve köy ziyareti gerçekleştiren Vali Baruş şehit ailesi ve gazilerimizi de unutmayarak evlerine konuk oldu. Ziyaretlerde Vali Baruş’a kamu kurum ve kuruluş müdürleri de eşlik etti.

Yenişarbademli’de ilk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Baruş, Kaymakam Mintaha Sarikaya’dan ilçe hakkında brifing aldı, görüşmede bulunan  Belediye Başkan Vekili Mustafa Erkan ile de ilçede yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı

Ardından ISUBÜ Yenişarbademli MYO’da düzenlenen muhtarlar toplantısına katılan Vali Baruş, burada muhtarlara önemli konularda açıklamalarda bulunarak muhtarların talep ve önerilerini dinledi.

Vali Baruş toplantıda yaptığı konuşmada “İlçe ziyaretlerimizde temel amacımız, ilçelerimizin ve köylerimizin sorunlarını ele almaktır. İlk elden bu sorunlara vakıf olan muhtarlarımızın da getirilecek çözüm önerileri hakkındaki görüşlerini alarak bir an önce çözüm üretmektir. Çözülemeyecek nitelikte olan, yatırım programına alınması gereken çalışmalar için de bir an önce çalışmalara başlayıp, bunların da önümüzdeki yıllarda ele alınmasını ve çözülmesini temin etmek. Yenişarbademli ilçemiz il merkezine en uzak ilçelerimizden biridir. Dolayısıyla hizmet yönünde bu ilçemizin uzaklıktan dolayı geri kalmaması bizim için çok önemli bir husustur. Burada yaşayan vatandaşlarımızın da temel kamu hizmetlerinden layıkıyla yararlanması, vatandaş olmalarının getirdiği bir haktır. Dolayısıyla bu hakkı sağlamak için de elimizden gelen her türlü gayreti göstermek durumundayız. Şu anda yapımı devam eden sulama barajımız var. İnşallah bu baraj bittiğinde tarım toprakları çok daha fazla değer kazanacaktır. Buraya dışarıdan da yatırımcılar gelip tarım açısından yatırım yapabileceklerini düşünüyoruz. Diğer taraftan ilçemiz turizm açısından da bir cazibe noktası olmaya aday bir ilçedir.” dedi.

Toplantı sonrasında, 1977 yılında Adana ili Ceyhan ilçesi Sağlık Müdürlüğü’nde görev yaparken bir hastaya evinde yapılan müdahalede evin çökmesi sonucu şehit olan Abdurrahman Alkan’ın ilçede yaşayan annesi Havva Alkan’ı ziyaret eden Vali Baruş, şehit annesine taziye dileklerini ileterek bir süre sohbet etti.

Buradan ilçenin tek köyü olan Gölkonak köyüne geçen Vali Baruş vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Burada da önemli konularda açıklamalarda bulunan Vali Baruş “Biz istiyoruz ki devletimizin eli en ücra köşeye kadar ulaşsın. Burada tabii en önemli rol de muhtarlarımıza düşüyor. Köyünüzde muhtaç, yardım eli uzatılması gereken veya evinde hasta yatıp bakılması gereken insanlar varsa bunları zamanında iletirseniz muhtaç durumdaki kardeşlerimize de kolayca ulaşırız. Bizim hizmet anlayışımız şu, vatandaşımızla devlet arasında hiçbir mesafe yok. Bunu gerçekten bilin. Biz sizlerden biriyiz. Sizin dertlerinizi çok yakından biliyoruz. Sizinle birlikte olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Devlet sizsiniz biz sadece bir görev yapıyoruz. O nedenle sizlere şimdiye kadar vermiş olduğunuz katkılar, ülkemizin birlik beraberliğine yapmış olduğunuz katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Baruş, Şehit Topçu Uzman Çavuş Mustafa Ünlü’nün köyde yaşayan kardeşi Mehmet Ünlü ile Kıbrıs Gazisi Yöntemli’yi ikametlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.