vergisiz telefon, bilgisayar ve tablet satışı resmen başladı. İşte detaylar:

Kimler Desteğe Hak Kazanacak?

  • Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üniversite öğrencileri bu destekten faydalanabilecek.

  • Destek, sadece örgün eğitimdeki yükseköğretim öğrencileri için geçerli olacak. İlk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenciler bu destekten yararlanamayacak.

Destek Miktarı Ne Kadar Olacak?

Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış
  • Kestane destek miktarı, 9.500 TL'yi aşmayan mobil cihazlar ve bilgisayar cihazlarının elektronik fatura ile alınmasında kullanılacak.

  • Her öğrenci, bir defaya mahsus olmak üzere en fazla 5.500 TL değerinde teknolojik cihaz destek tutarından yararlanabilecek.

Satın Alma İşlemi Nasıl Yapılacak?

  • Öğrencilere birer şifre tanımlanacak ve bu şifreler Gençlik Bakanlığı'nın "Gencizbiz" portalı üzerinden öğrencilere ulaştırılacak. Şifreleme işlemi Gençlik Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında çalışmalarla devam ediyor.

  • Öğrenciler bu şifreleri kullanarak online veya fiziki mağazalardan destek kapsamındaki telefon veya bilgisayarları alabilecekler. Ücreti öğrenciler öncelikle vergi dahil olarak ödeyecekler, ardından vergi iadesi elektronik fatura üzerinden devlet kurumları tarafından yapılacak.

Taksitli Ödeme Mümkün mü?

  • Kredi kartıyla telefon alımlarında taksit uygulaması olmayacak, öğrenciler nakit veya tek çekim olarak alım yapacaklar. Ancak Hepsiburada, öğrencilere özel Hepsiburada Limiti ile cep telefonlarına 12 ay, bilgisayarlara ise 9 ay taksitli ödeme imkanı sunarak öğrencileri rahatlatacak.

Vergisiz Alınabilecek Telefon Marka ve Modelleri Hangileri?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 13 yerli ve yabancı markanın vergi desteğinden faydalandırılacağını açıkladı. Bu markalardan 40'tan fazla telefon modeli vergisiz olarak alınabilecek. Örneğin, Samsung, Xiaomi, General Mobile, Reeder, Omix, Casper (Via) gibi markaların belirli modelleri, 9.500 TL'ye kadar fiyatlarla öğrencilere sunulacak.

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile ilgili olarak öğrencilerin merak ettiği sorular ve yanıtları bu şekilde! İşte teknolojiye erişim konusunda öğrencilere sağlanan önemli bir destek