Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Eğirler köyünde yaşayan 78 yaşındaki Hüseyin Çetin, kendini çevreye adadı, 14 yılda 20 bir fidan dikti.
     Yurt dışında çalışan ve emekli olduktan sonra 14 yıl önce köyü Eğirler'e dönen Hüseyin Çetin, köyüne diktiği ağaçlar nedeniyle ''Çam Dede'' olarak anılmaya başlandı.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da işçi olarak çalıştığı yıllarda bir camide vaizin, ''Kıyamet koparken dahi elinizdeki fidanı dikiniz'' sözlerinden çok etkilendiğini belirterek, köyüne döndüğünde bu sözün gereğini yerine getirmeye başladığını anlattı. Köyünün çevresinde ne kadar çıplak alan varsa ağaç dikmeye başladığını kaydeden Çetin, 14 yılda 20 bin fidan diktiğini bildirdi. Çetin, ''O yıllarda diktiğim ağaçlar şimdi benim boyumu geçtiler ben ise hala dikmeye devam ediyorum'' dedi.
     Diktiği her fidana çocuğu gibi baktığını söyleyen Hüseyin Çelik, fidanların çevresini de temiz tutmak için özen gösterdiğini, yılmadan yabancı otlardan temizlediğini kaydetti.
     Hüseyin Çetin ile fidan dikme töreninde bir araya gelen Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, tek başına bir insanın 14 yıldır bıkmadan usanmadan fidan dikerek, bakımlarıyla yakından ilgilenmesinin takdir edilecek bir davranış olduğunu söyledi. Çetin'i kutlayan Altıntaş, ''Her geçen gün betonlaşan dünyamızda sizin gibi çevreye duyarlı, içinde ağaç sevgisi olan insan sayısı oldukça az. Dikmek kadar bakmak da çok önemli. Siz bu ikisini bir arada götürüyorsunuz. Yaptığınız takdire şayan bir iş'' dedi.